17 / 04 / 2024

Eroğlu Holding inşaat yatırımlarına hız kesmeden devam edecek!

Eroğlu Holding inşaat yatırımlarına hız kesmeden devam edecek!

Eroğlu Holding'in cirosu 2019 sonunda 1 milyar dolara ulaşacak. Perakende alanında Colin’s ve Loft markalarıyla faaliyet gösteren holdingin inşaat sektöründeki yatırımları da devam ediyor.



Perakende sektöründe Colin’s ve Loft markalarıyla bilinen Eroğlu Holding iplikten, kumaş ve denime kadar üretimin her aşamasında faaliyet gösteriyor. Forbes'te yer alan habere göre, konfeksiyonda Eroğlu Giyim ve Ers Örme, denim kumaş üretimi alanında DNM şirketleriyle faaliyet gösteriyor. Gayrimenkul tarafında ise Eroğlu Yapı var. Tüm bu şirketlerle Türkiye içinde ve yurtdışında toplam 15 bin çalışanları bulunuyor. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 2019’un sonunda 1 milyar dolar ciroyu aşacaklarını söylüyor.

“Tekstil ve moda perakendesindeki deneyim ve başarımızı son 10 yıldır gayrimenkul sektöründe de inşa etmekten gurur duyuyoruz” diyor.

Eroğlu Yapı ile son 10 yılda konut, AVM, ofis başta olmak üzere 17 proje tamamladılar. Bu projeler Nurettin Eroğlu’nun 2020 gündeminde de önemli yer tutuyor. 800 milyon dolar yatırımla hayata geçen rezidans, AVM ve ofisten oluşan karma projesi Skyland İstanbul Eroğlu’nun gözbebeği. “Skyland İstanbul’un Eroğlu Yapı’nın imza projelerinden. Bünyesindeki tasarım ve dekorasyon merkezi HOM Design Center’ı 2018’de açtık. Burayı konsept AVM akımının ülkemizdeki öncülerinden olarak konumladık” diyor.

Eroğlu, HOM Design Center’ı, karma AVM’den konsept AVM dönemine geçişin bir simgesi olmasının yanı sıra bir ihracat üssü gibi de kurguladıklarını söylüyor. “Burası sadece yerli tüketiciler için değil, Türkiye’ye alışverişe gelen yabancı turistler için de önemli bir çekim merkezi oldu. Üç kata yayılan merkezde; ev ve ofis mobilyasından, tekstil, beyaz eşya ve aksesuvara, Türkiye’den ve dünyadan 100’ün üstünde üst segment marka aynı çatı altında yer alıyor” diyor.

Bu aralar, yeni nesil çalışanların ihtiyaçlarına yanıt verecek “çok özel” diye tanımladığı bir ofis projesi hayata geçiriliyor. Eroğlu bu projenin lansmanını önümüzdeki aylarda yapacaklarını söylüyor. Skyland İstanbul ofis kulesinde yer alacak bu paylaşımlı proje ile köklü ve global şirketler, girişimler, yeni markalar, sivil toplum kuruluşları arasındaki etkileşim ve deneyim paylaşımına alan açılması hedefleniyor.

Eroğlu, 2020’den de umutlu: “2019 yılının son çeyrek verilerine baktığımızda, ekonomik dalgalanmalara bağlı etkilerin giderek pozitife döndüğünü gözlemliyoruz. 2020’de bu eğilimin daha da güçlenmesi ve inşaat sektörünü de olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Nitekim OECD de Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini 2020 için yüzde 1,6’dan yüzde 3’e çıkardı” diyor.

Eroğlu, inşaat tarafında yapılan düzenlemelerin de sektöre hareket getirdiğini söylüyor. “2019’da hayata geçirilen yeni düzenlemeler sektöre canlılık getirdi” diyor. Kendisi, konut satın alma eğiliminde olan tüketiciyi alıma teşvik eden, bekleyen talepleri ise alıma dönüştürecek ve iç talebi arttıracak desteklerin 2020’de de devam etmesinin sektördeki yukarı yönlü ivmeyi artıracağı düşüncesinde.

 

Skyland İstanbul’un örnek dairesi tamam!


Geri Dön