26 / 04 / 2024

Faiz indirimleri emlak piyasasını canlandırdı!

Faiz indirimleri emlak piyasasını canlandırdı!

Konut kredileri ile canlanan gayrimenkul piyasasına dair İzmir’deki emlak sektörü temsilcileri, bankaların kredi konusunda daha esnek olmasının sektörü daha da canlandıracağını ifade ettiler....



Merkez Bankası’nın polikita faizi indirimine gitmesinden sonra onu takip eden devlet ve özek bankalarında faiz indirimine gitmesi ile beraber gayrimenkul piyasası yeniden canlandı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar düşük faizden faydalanmak için kolları sıvadı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut kredi faiz oranlarının düşmesi ile ilgili İzmirli sektör temsilcileri, devlet bankalarının kredi konusunda daha esnek davranması durumunda konut satışlarının da hızla artacağı yorumunda bulundu. Konut fiyatlarının şu anda en düşük düzeyde olduğunun altını çizen sektör temsilcileri gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere harekete geçme çağrısında bulundu. 

Faiz indirimleri emlak piyasasını canlandırdı!

Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, yatırım yapmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu: “Faiz indirimleriyle birlikte 2019 yılının son aylarında inşaat sektörüne olan talep de yeniden hareketlenmeye başladı. Devlet bankaları da faiz konusuda uygun rakamlar sunuyor. Artan taleple birlikte fiyatlar da yükselecek. Gayrimenkul yatırımcılarının konut fiyatları çok artmadan yatırım yapmaları için şu an uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Devlet bankalarının kredi faiz oranlarındaki indirimi sektörü olumlu etkiledi. Bununla birlikte söylendiğinin aksine, konut stoğunun fazla olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü alınan ruhsatlar ve yapılan yeni inşaatların oranı yüzde 60 oranında düştü. Bunun telafisi de zaman alacaktır. Dolayısıyla yeni konut eskisi kadar üretilemediği için mevcut konutlara olan talep de artacaktır.”

Faiz indirimleri emlak piyasasını canlandırdı!

SATIŞLAR ARTACAK

Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, ise, “İnsanlar yeniden en güvenilir yatırım aracı olan gayrimenkule dönüyor. Çünkü düşen faizler nedeniyle kredi almak kolaylaştı; dolar ve TL mevduatının getirisi de artık insanları memnun etmiyor. Bu nedenle 2020 yılı mevcut konut stoklarının tüketileceği bir yıl olacak. İzmir'de 2020 yılının ilk yarısında konut satışlarının artacağını öngörmek gerekiyor. Çünkü konut fiyatları daha uygun ve stokta hala konut bulunduğu için ev bulmak da mümkün olacak. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy: Devlet bankaları üzerine düşeni yaparak önemli faiz indirimleri uyguladı. Konut fiyatları bundan daha fazla düşmez; ama konut stoklarının satışının tamamlanmasıyla birlikte ev fiyatları da tekrar yükselmeye başlayacaktır.” diye konuştu.

Gayrimenkulde faiz endişesi son buldu!

Ev almak için en avantajlı dönem!


Geri Dön