25 / 04 / 2024

Fed tutanaklarından piyasaların beklediği iyi haber çıktı

 Fed tutanaklarından piyasaların beklediği iyi haber çıktı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 1 - 2 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklar yavaşlama beklentisini destekliyor.



Amerikan Merkez Bankası Fed’in son toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. Tutanaklara göre Fed yetkililerinin çoğunluğu yakın bir zamanda faiz artışlarının hızının yavaşlamasını destekledi. 

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 1 - 2 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait toplantı tutanaklarını yayımladı.Tutanaklar, Fed yetkililerinin çoğunluğunun bundan sonraki süreçte daha yavaş faiz artırımıyla devam etmek istediğini gözler önüne serdi. Tutanaklara göre çoğu Fed yetkilisi piyasalarda coşku ile karşılanan yavaşlamayı destekliyor. Toplantıya katılan bazı katılımcılar ise artış hızının yavaşlamasının finansal riskleri azaltacağını kaydedildi. Öte yandan enflasyonda henüz çok fazla zayıflama işareti görülmediği de ifade edildi. Toplantıya katılanların büyük bölümü enflasyonda risklerin yukarı yönlü olduğunu ifade etti. Bundan böyle yapılacak daha küçük artışlarının, faiz artışlarının etkisini değerlendirmek için alan sağlayacağı kaydedildi.

Bazı Fed yetkilileri ise faizlerde zirvenin daha yüksek seviyede gerçekleşeceğini öngörüsünde bulundu. Yetkililer nihai faiz seviyesinin faiz artış hızından daha önemli olduğunu dile getirdi. Bazı Fed üyeleri ise  para politikası sıkılaştıkça Fed’in piyasadaki bozulmalara hazırlıklı hale gelmesi gerektiğini kaydetti.

Yetkililer yavaşlama sinyalini vermişti

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Kasım ayı toplantısında politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,75-4 aralığına çıkarmıştı. Son dönemde birçok Fed yetkilisi artış hızında yavaşlama olabileceğine yönelik açıklamalarla faiz yükselişinde küçük adımlarla devam edileceği yönünde sinyaller vermişti. Bazı yetkililer sıkılaşma çerçevesinde sürdürülecek faiz artışlarının 50 baz puan artışla yola devam edilebileceğini belirtmişti. ABD'de en son açıklanan enflasyon verisi yıllık yüzde 7,7 ile beklentilerin altında gelmiş Ocak’tan beri en düşük seviyeye gerilemiş ve düşüş trendinin başladığına yönelik iyimserliğe neden olmuştu.

 

Fed yetkilisinden piyasaları ters köşeye yatıracak açıklama

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı

Fed'in faiz kararından sonra altın yükseldi. Piyasalarda neler olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön