24 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Fikirtepe'ye ilişkin verdikleri sözleri anımsatan Kurum, "O gün sizlere, 'Fikirtepe bizlere, çocuklarımızın, hayatını burada geçirmiş büyüklerimizin emanetidir.' demiştik. Ve bu emanetin geleceğe emin adımlarla taşınması adına ne gerekiyorsa yapacağımızın sözünü vermiştik" diye konuştu. Vatandaşlara verdikleri sözlere sadık kaldıklarının altını çizen Kurum, "Burada sizlerin anahtarlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vereceğiz ve mutluluğunuza bir kez daha şahit olacağız" açıklamasında bulundu. 

Megakent İstanbul'un bir göç şehri olduğunu vurguluyan Murat Kurum, şehrinin 1950'lerden 1990'lara kadar maalesef doğru, kimlikli ve sağlıklı bir şekilde şehirleşemediğine dikkat çekti.

 Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Kurum, Fikirtepe'nin bugün adeta kentin tam göbeğinde bulunan bir bölge haline geldiğine vurgu yaparak, "Maalesef Fikirtepe o günlerden bu yana altyapısı çok zayıf, depreme dayanıksız yapılardan oluşan ve bu anlamda da vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderecek donatıların yetersiz olduğu bir bölge konumundaydı" dedi. 

Fikirtepe'yi kentsel dönüşüm alanı şeklinde belirlediklerini, sonrasında Fikirtepe ve çevresi uygulama imar planının onaylandığını dile getiren Kurum, "Bu dönemde özel işletmeler ile malikler arasında sözleşmeler imzalanarak aslında projelerin ilk adımları atıldı" şeklinde konuştu.

 Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çeşitli sebepler dolayısıyla dönüşümün bir türlü yapılamadığını, ciddi problemlerle karşılaşıldığını ve vatandaşların evlerine kavuşamadığını belirten Kurum, bu manzara karşısında boş durmadıklarını ifade etti.

"Fikirtepeli sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla, tüm taraflarla bir araya geldik ve istişarelerde bulunduk" diye konuşan Kurum, sahadan alınan bilgiler kapsamında her türlü problemi, adaletsizliği ve haksızlığı engellemek amacıyla çalışmalar yaptıklarını aktardı.


Geri Dön