26 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



- "Yeni Fikirtepe hedefini ilan ettik"

Fikirtepe'deki dönüşüm projesine ilişkin yeni görüntülerin de paylaşıldığına vurgu yapan Murat Kurum, yeşille yapıyı buluşturan, dağlam ve modern olan, ulaşım imkanları ve sosyal olanaklarıyla adeta yeni bir planlama hayata geçirdiklerinin altını çizdi. 

 Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

"Yeni Fikirtepe hedefini ilan ettik. Bu Fikirtepe'nin içinde yeşil alanlar, sosyal donatılar var" diyen Kurum, bu Fikirtepe'de gençler ve çocukların mutlu olacağını, geleceğe güven ve umutla bakacağını belirtti. 

Güngören Tozkoparan'da kentsel dönüşüm konutlarını tamamladıklarında herkesin mutluluğunu gördüklerine dikkat çeken Murat Kurum, "Tıpkı Güngören'de olduğu gibi Fikirtepe'de de sürecimizi tamamen şeffaf bir şekilde yönetiyoruz" şeklinde konuştu.

Fikirtepe'de son bir senede megakent İstanbul'daki en katılımcı ve en şeffaf dönüşüm sürecinin yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, bu başarıyı sonuna kadar yürüteceklerini belirtti. 

 Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Şu ana kadar bütün yapıların tahliyelerini ve yıkımılarını tamamladıklarına vurgu yapan Kurum, "Tüm adalarda ihaleleri yaptık. Hepsinde de inşaat çalışmalarımız başladı. Projenin ilk etabı olan yeni Fikirtepe'deki konutlarımızın 1134'ünü tamamladık ve Fikirtepeli kardeşlerimize teslim ettik" açıklamasında bulundu. Burada hayatın başladığına dikkat çeken Kurum, gelecek senenin ortalarından itibaren konutların etap etap teslim edileceğine, 2 senenin sonunda da toplamda 11 bin bağımsız bölümün tamamlanacağına dikkat çekti. 

Megakent İstanbul'un kalbinin Fikirtepe'de atacağına vurgu yapan Murat Kurum, sözlerini, "İnşallah bu projeyi tamamladığımızda Fikirtepe eskisinden daha güzel, daha yeşil, daha verimli, daha anlamlı bir proje olacaktır. Tabii sadece Fikirtepe'de değil, İstanbul'un 39 ilçesinde 100 noktada çalışıyoruz. Tam 100 noktada kentsel dönüşüm projelerimiz var. İstanbul'un hemen hemen her yerinde on binlerce konutumuzu yeniledik. Şu anda da 140 bin konutumuzun dönüşümüne olanca hızıyla devam ediyoruz.'' diye tamamladı.

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Fikirtepe'de 15 bin konut için ihale süreci başlıyor!

Fikirtepeli dönüşüm mağdurlarından iflas tepkisi!


Geri Dön