26 / 04 / 2024

Galatasaray, Düşler Vadisi projesinden 2.4 milyar TL gelir sağlayacak!

Galatasaray, Düşler Vadisi projesinden 2.4 milyar TL gelir sağlayacak!

Riva’da yer alan eski arsasında hayata geçirilen Düşler Vadisi villa projesinde Galatasaray’ın kazancı 3 katına çıktı. Yükselen ev fiyatlarıyla beraber projenin başlangıcında 750 milyon TL alması planlanan kulübün kasasına 2 milyar 400 milyon TL'yi geçecek...



2018 yılında Emlak Konut GYO ihalesinde arsayı alan Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, projenin geldiği son sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; “2018’in son çeyreğinde lansmanını yaptığımız projenin o dönem hasılat bedeli 3,8 milyar TL idi. Hasılat paylaşımında bu bedelin yüzde 25’ini biz Emlak Konut’a ödüyorduk. Emlak Konut’ta yüzde 20’sini arsa sahibi Galatasaray Kulübüne ödüyordu”  ifadelerini kullanan Yılmaz, "Toplamda ödeyeceğimiz rakam yaklaşık 950 milyon TL idi. Bu rakamın yaklaşık 750 milyon TL’si Galatasaray Spor Kulübü’ne gidecekti. Bugünkü satış bedellerine baktığımızda toplam hasılat bedeli 9 milyar TL’ye geldi" açıklamasını yaptı ve projenin tamamının 2026'da bitmiş olacağına vurgu yaptı. Bu 4 yıl katıldığında rakamın 12 milyar lirayı aşacağına dikkat çeken Yılmaz,  Dolayısıyla Galatasaray, proje bitiminde payını üçe katlayarak yaklaşık 2,4 milyar TL’lik bir gelir elde edecek” dedi. 

Galatasaray, Düşler Vadisi projesinden 2.4 milyar TL gelir sağlayacak! 

Projenin ilk 2 etabındaki 700 villanın 685 adedinin satıldığına dikkat çeken Yılmaz, “300 villanın yer alacağı 3. Etabımızda villaların metrekaresi 50 bin lira ile 65 bin lira arasında değişiklik gösteriyor" dedi ve küçük villaların 10 milyon liradan büyük villaların ise 23 milyon liradan başladığını belirtti. 

Kısa süre önce Divan Kurulunda açıklamalarda bulunan Galatasaray Spor Kulubü Başkanı Dursun Özbek projeye ilişkin, "Arsamızın üzerinde hayata geçirilen Düşler Vadisi projesinde 730 villa kaldı, bu oranın yüzde 20’si bizim, yani 140-150 villa bizim" demiş ve bu  villaların toplam 2 milyar lrianın üstünde bir paraya denk olduğunu aktardı. 

Galatasaray, Düşler Vadisi projesinden 2.4 milyar TL gelir sağlayacak!

Projelerinin lansmandan bu yana 8 kat prim yaptığına dikkat çeken Hakan Yılmaz, "İlk lansman döneminde 1 milyon 69 bin TL’den satışa sunduğumuz 1+1 villalarımız şu an sahipleri tarafından 8 milyon TL gibi fiyatlarla devrediyor. 1 milyon 400 bin TL’ye sattığımız villalar şuan 10-12 milyona devrediliyor" şeklinde konuştu ve bu hafta itibariyle 3. etap için talep toplamaya başladıklarının altını çizerek, 1-2 haftaya kadar satışa sunmayı planladıklarını belirtti. 

Yılmaz, "Düşler Vadisinde toplam 1.330 villamız bulunuyor. 700 tanesini satışa sunmuştuk şimdi bir 300 villa daha satışa açılacak" dedi ve 4. etapta bir 330 villanın daha satışa sunulacağına dikkat çekerek projenin tamamlanması için 2026'yı işaret etti. 

Galatasaray'ın Riva arsasından elde edeceği gelir katlanıyor!

Düşler Vadisi'nin değeri belli oldu!

Galatasaraylılar Düşler Vadisi’ndeki villalarına kavuştu!


Geri Dön