18 / 04 / 2024

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüş fiyatları ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 gümüş fiyatları!

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüş fiyatları ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 gümüş fiyatları!

Yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki son durumu ilgiyle takip ediyor. Gümüş fiyatları sene başından bu yana kötü bir yıl geçirirken; bundan sonraki seyrinin nasıl olabileceği merak konusu… İşte 14 Ağustos 2022 gümüş fiyatları...



Gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Altından sonra en kıymetli yatırım aracı olan gümüş fiyatları yurt içi piyasalarda her ne kadar yukarı yönlü hareketini sürdürse de gümüş fiyatlarının dünya genelinde dibi gördüğü öne sürülüyor.

Hürriyet'e konuşan Eral Karayazıcı - Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü, "Yılının ikinci çeyreğinde varlık fiyatlarında yaşanan satış dalgasından etkilenerek 26 dolardan 18,3 dolara kadar gerileyen gümüş, temmuz ayında dengelendi ve 20,8 dolara kadar yükseldi" dedi.

Gümüşün düşüş trednini bırakacağına dikkat çeken Karayazıcı,"Bu hafta 20,20 – 20,60 bandında yatay seyreden gümüş altınla yüksek korelasyon gösteriyor. 2021 başında 30 doları test eden bu finansal seçenek, 1,5 senedir süren bir düşüş trendini sona erdirme çabasına girmiş görünüyor" diye belirtti. 

Sözlerine devam eden Karayazıcı son olarak şu ifadeleri kullandı: "Gerek Altın gerek gümüş üzerinde en büyük baskı unsuru şüphesiz yükselen global faiz oranları.

Tepe görünümü veren küresel enflasyon bu anlamda iyi haber ve bir süre sonra merkez bankalarının faiz artırım döngülerini tamamlamaları kuvvetle muhtemel.

İşte bu pencereden bakınca ben önümüzdeki gerek 6 gerek 12 aylık vadede gümüş cephesinde ana rotanın ölçülü pozitif olma ihtimalini yüksek buluyor; önümüzdeki 6 ay içinde 25-26 dolar, 12-18 ay içinde ise 30 dolar civarının test edilebileceğini düşünüyorum."

Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? İşte 14 Ağustos 2022 güncel gümüş fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön