28 / 03 / 2024

2020 kentsel dönüşüm

2020 kentsel dönüşüm

Riskli yapıların yenilenmesi için 2012’de başlayan kentsel dönüşüm seferberliği hız kazandı. Yerinde, hızlı ve gönüllülük ilkesine göre 5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm Projesi değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ümraniye Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı' 14 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kuruluş yazısıyla kuruldu. 

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

Kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar?

Evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı merak ediliyor. Kira yardımı ile ilgili yapılan açıklama sonrası kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2020 başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte tüm merak detaylar...

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 4. kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi belli oldu.  20 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan ihalenin tahmini bedeli 167 milyon 528 bin 903 TL olarak belirlendi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 7 Temmuz'da!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki konutların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 7 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşulları 2020! 

'Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?' sorusu, evi kentsel dönüşümde olan vatandaşlar ve kira gelirine ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı koşulları neler? İşte detaylar...

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde kira yardım süresini 36 aydan 48 aya kadar uzattı. Peki kentsel dönüşüm kapsamında verilen kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

2020 kentsel dönüşüm Haberi

2020 kentsel dönüşüm

Elazığ ve İzmir depremlerinde yaşanan can kayıplarının acısı tüm Türkiye’de derinden hissedildi ve kentsel dönüşümün gerekliliği yeniden gün yüne çıktı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre;2012 yılında başlayan dönüşüm seferberliği yaşanan acı tecrübelerle hız kazandı. Hem kamu hem de özel sektör için 2021 ve sonrasında da en önemli gündem kentsel dönüşüm olacak.

1.5 MİLYON ACİL 

Ülke genelinde dönüşmesi gereken konut sayısı 6.7 milyon. Üstelik bunun 1.5 milyonun acil dönüşmesi gerekiyor. ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ hedefiyle 5 yıl içerisinde 1.5 milyon konutu acil dönüştürmeyi amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kapsamda 100 bini İstanbul'da olmak üzere her yıl 300 bin konutun dönüşümünü sağlayacak. Bakanlık, her yıl TOKİ eliyle 30-50 bin konut dönüştürecek. Böylece 20 yıl içinde de toplam 6.7 milyon konutun dönüşümünün...