29 / 03 / 2024

2B arazileri başvuruları 50 bine yaklaştı

2B arazileri başvuruları 50 bine yaklaştı

2B arazilerinin en fazla bulunduğu iller arasındaki Antalya'da başvuru sayısı 50 bine yaklaştı. Defterdar Mat: ''Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre 2B başvurusu yapılan iller arasında ilimiz ilk sırada bulunmaktadır''

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri başvuruları 50 bine yaklaştı Haberi

2B arazileri başvuruları 50 bine yaklaştı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvuruların il genelinde 50 bine yaklaştığını bildirdi. 

Mat, yaptığı yazılı açıklamada, 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı kanuna göre satın alma başvurularını 7 Mayıs'tan itibaren il merkezinde defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlüklerince alınmaya devam edildiğini belirtti. 

2B arazisi kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlandığını dile getiren Mat, kullanılan 2B arazileri için peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alınması, son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti. 

Bu amaçla belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz...