28 / 03 / 2024

2b kapsamı

2b kapsamı

2B iade işlemleri kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü' nün açıkladığı bölümler, iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler adı altında anlatılıyor...

2B rayiç bedel tespiti!

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyledi.

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

İstanbul-İstanbul projesindeki 2B sorunu çözülüyor!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul-İstanbul projesi kapsamındaki 2B arsaların devralınmasına ilişkin tebligat hakkında açıklama yaptı.

Ümraniye'nin imar çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak!

2B kapsamındaki bölgelerin tapu meselesinin çözüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye'de imar planlarının yapıldığını, yıl sonuna kadar bu çalışmanın da biteceğini ifade etti.

2B arazileri kapsamında 7 milyar TL'lik satış gerçekleşti!

Maliye Bakanı Şimşek; " 2B taşınmazlarının satışında hedef yakalandı. 2013 yılında başlattığımız uygulamada, 30 Ocak itibarıyla 7 milyar liralık satış gerçekleştirildi " şeklinde konuştu..

2b arazileri en çok nerede var?

2b arazileri kadastro çalışmaları ile belirleniyor. Kadastro çalışmalarına başlanmadan 15 gün önce bölge merkezine duyuru yapılması gerekiyor. Peki, bu çalışmalar kapsamında 2b arazileri en çok nerede var?

Ümraniye 2B mahallelerinin imar planı askıda!

Ümraniye'nin 2B kapsamındaki Kazım Karabekir, İnkılap ve Hekimbaşı Mahalleleri Nazım İmar Planı askıya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Ocak 2014'te onayladığı planda 2B ve konut alanlarına dair notlar var... İşte o plan ve hükümleri...

Beykoz 2B kapsamındaki 8 mahallenin rayiç değerleri!

Beykoz Belediyesi imar durumu sorgulama kayıtlarına göre 2B kapsamındaki Gümüşsuyu, Çiftlik, İncirköy, Baklacı, Fatih, Çengeldere, Soğuksu ve Yavuz Selim Mahalleleri'nin arsa rayiç değeri nedir? İşte Beykoz 2B mahallelerinin rayiç değerleri...

Beykoz Belediyesi 2B satış hesaplama 2014!

Beykoz Belediyesi 2B satış hesaplaması nasıl yapılır? Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki mahalleler hangileri? Beykoz Belediyesi 2B satış hesabının formülü nedir? İşte Beykoz Belediyesi 2B satış hesaplama 2014!

Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Çavuşbaşı bölgesinin arsa rayiç bedeli kaç TL? Beykoz Çavuşbaşı arsa rayici nedir? Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiçleri nedir? İşte mahalle mahalle Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiç bedelleri 2014!..

Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Fatih Mahallesi arsa rayiç değerleri kaç TL'dir? Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç fiyatları nedir? Beykoz Fatih Mahallesi'nin rayici nedir? İşte sokak sokak Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedeli nedir? Beykoz Yavuzselim Mahallesi rayici nedir? Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

2b kapsamı Haberi

2b kapsamı


Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 2B iade işlemleri konusunu iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler olarak üç bölümde açıklıyor.


İade edilecek taşınmazlar!


Tapu ve kadastro, imar mevzuatına göre kişiler adına oluşturulan ve 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler iade işlemlerini gerçekleştirecek.


Devlet tarafından; satılan, dağıtılan, trampa edilen, iskanen verilen, özelleştirme suretiyle satılan veya hisseleri devredilen yerlerden tapuda kişiler adına kayıtlı iken 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler de iade işlemlerini gerçekleştirecek.


İade hakkından yararlanacak kişiler!


2B iade işlemleri kapsamında iade hakkından, taşınmazların en son kayıt malikleri veya kanuni mirasçıları yararlanabilecek.


Başvuru süresi ve bedel!


2B yasasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde yani 28 Nisan 2014 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. 2B iade işlemlerinde başvuru ve satış...