29 / 03 / 2024

3. Havaalanı sahası

3. Havaalanı sahası

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da inşa çalışmaları devam eden 3. havaalanı sahasında yapılan flora tespit çalışmaları çerçevesinde 138 binden fazla bitki tohumu ve soğanının koruma altına alınarak başka yerlere taşındığını söy

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çin'de inşaat çökmesi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi! 

Çin’de inşaat sahasında yaşanan  çökme nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Samsun’daki golf sahası Katar Emiri’nin teyzesi için görücüye çıktı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 milyon TL harcamayla yapılan ve her yıl yaklaşık 3 milyon lira zarar eden golf sahası Katar Emiri'nin teyzesine sunuldu. Münire Nasır El-Misnad'ın Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza ile ortak olduğu firma, Kanal İstanbul güzergahında da arazi almıştı.

Maslak'ta 3 milyon TL'ye kiralık golf sahası!

Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Orman Müdürlüğü'nün Maslak'taki merkezinde yapılacak olan ihalede ilk yıl için muhammen kira bedeli 3 milyon 66 bin 319 TL olarak belirlenmiş.

Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çankırı'ya yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre, Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi, 3 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 4 adet gençlik merkezi yapılacak...

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ye Arnavutköy Dursunköy'de yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50'sini 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle sattı..

Kayseri'de 3.4 milyon TL'ye icradan satılık paintball sahası!

Kayseri İli, Talas İlçesi, Tablakaya Mahallesi'nde yer alan paintball sahası vasıflı gayrimenkul 3 milyon 492 bin 547 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor!

3. havalimanının açılmasıyla transit seyahatte konumu sarsılacak olan Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor. Genişletme çalışmaları kapsamında 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal de yapılacak. 

Lübnanlıların gözü mega projelere yakın arazilerde!

BOSS4 Gayrimenkul İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Ahmet El Khatip, "Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi mega projelerin çevresinde arazi bakıyoruz." dedi.

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

3. Havaalanı sahası Haberi

3. Havaalanı sahası

Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülkemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin devamı ve gelecek nesillere aktarılması maksadıyla ülke genelinde çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu çalışmalardan birisini de İstanbul’da inşaatı devam eden 3. havaalanında yaptık. Bakanlık olarak bu çalışmalarımızla 138 binden fazla bitkinin tohum ve soğanlarını başka yerlere taşıyarak, bu türlerin devamlılığını garanti altına aldık” diye konuştu.


İstanbul 3. havaalanı sahası içerisinde yapılan çalışmalar çerçevesinde Galanthus x valentinei (Kardelen Soğanı), Lilium martagon L. (Türk Zambağı, İstanbul Zambağı) ve Nectaroscordum siculum (Ucria) Lindl. subsp. bulgaricum (Janka) Stearn (Sicilya Bal Zambağı), Centaurea hermannii (Peygamber Çiçeği) ve Cirsium polycephalum (Çokbaşlı Köygöçüren) türleri tespit edildi ve bu türler koruma altına alınarak nakilleri yapıldı.


Tespiti yapılan soğanlı türler arasında yer alan ve endemik olan...