26 / 04 / 2024

abd istinye binası

abd istinye binası

1999 yılında Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye taşınacakmış. ABD'li yetkililer, İstinye'de Derbent yolu üzerinde eski bir kablo fabrikasının arsası beğenmişler.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Serdar Bilgili New York’taki binasını 120 milyon dolara dekore edecek!

Son 18 ay boyunca ortağıyla ABD’de 1 milyar 300 milyon dolara ulaşan yatırımda bulunan Serdar Bilgili, yine çalışmalara başladı. Bilgili, New York’ta yer alan binasının dekorasyonu için 120 milyon dolar kredi aldı.

Türk-İş binasının yapımını AID karşıladı!

Türk-İş’in bugün halen kullandığı genel merkez binasının yapımında harcanan 3.6 milyon liralık bölümünün, 2 milyon lirası ABD’de bir devlet örgütü olan Agency for International (AID) tarafından verildi.

Coca Cola New York'taki 18 katlı binasını satıyor!

ABD'li içecek devi Coca Cola, New York'taki ünlü 5. Cadde'deki 18 katlı binasını 900 milyon dolara satıyor.

New York'un en ünlü gökdelenlerinden Chrysler binası satılıyor!

ABD'nin New York kentinde, şehrin en ünlü gökdelenlerinden biri olan Manhattan Adası'nın doğu kısmında bulunan tarihi Chrysler binası satışa çıkarıldı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

Brunson'ın görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satıldı!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın görev yaptığı klise binası, kilise derneği üyeleri tarafından satın alındı.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

abd istinye binası Haberi

abd istinye binası

 


ABD taşınıyor


Yıllardır Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye göç ediyor...


ARSA BULUNDU


    İSTİNYE'yi didik didik eden Amerikan Konsolosluğu görevlileri, bir süre önce taşınan kablo fabrikasının arsasını beğendi. Derbent yolu üzerindeki geniş arsa için Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy'la temas kuruldu. Arsa üzerinde 6 gecekondu bulunduğunu belirten Başkan Özsoy, ''Bu sorunu hukuki çerçevede çözeriz'' dedi.


SEVİNDİRİCİ 


    AMERİKAN Konsolosluğu'nun Sarıyer ilçe sınırlarında bulunmasının kendileri için sevindirici bir gelişme olacağını belirten Sedat Özsoy, Amerikan makamlarına bu konuda her türlü kolaylığı ve yardımı yapacaklarını açıkladı. Sedat Özsoy, ''ABD Konsolosluğu'nu barındırmak Sarıyer'in değerini arttırır, prestij sağlar'' dedi....