23 / 04 / 2024

adana il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü seyyar enerji desteği

adana il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü seyyar enerji desteği

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, " Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma " projesi kapsamında, gezginci arıcılara ve göçerlere, elektrik üreten taşınabilir solar enerji sistemi dağıttı...

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.

Gıda fiyatlarında beklenen düşüş gecikebilir! Açıklanan rakam endişe yarattı

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık yüzde 105,70, aylık yüzde 15,16 arttı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar gıda fiyatlarında yaz aylarında düşüş beklentisinş öteledi. Ekonomi uzmanları "Enflasyonun hızını kesmesini beklerken gelen rakamlar pek de bekleneni veren türden değil" açıklaması yaptı.

Mavi Yeşil Orman Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mavi Yeşil Orman Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Yakın ve İlhami Yazıcı ortaklığında kuruldu.

Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Mavi Yeşil Enerji Danışmanlık İnşaat Turizm Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sultangazi'de yapıldı.

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde altyapı inşaatına başlanan Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek.

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin kurulması bekleniyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık 15 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için aradan geçen 3 yıla rağmen sözlerin tutulmadığı belirlendi.

Ata GYO Ceyhan'daki gayrimenkulünü TAB Gıda'ya kiraya verdi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan, Adana Ceyhan Mithatpaşa Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü TAB Gıda'ya kiraya verdi...

Edirne'ye Gıda İhtisas OSB kurulacak!

AK Parti Edirne Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Fatma Aksal, Edirne'nin Keşan ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye aldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kırşehir ili Merkez ilçesi, Akçağıl köyünde bulunan 321 bin 126,65 metrekare yüzölçümlü 500 ada 4 parsel numaralı taşınmaz ve taşınmaz üzerinde bulunan yapılar Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye satıldı..

Healthyish Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Healthyish Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyma Subaşı Ilıcalı tarafından kuruldu.

Bilal Uludağ: Adana Sarıçam'da hormonlu binalara izin vermeyin!

Adana Sarıçam'da konutlar yükselirken Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam'ın düzenli ve herkesin yaşam merkezi haline gelecek bir ilçe olması için büyük özen gösterdiklerine dikkat çekti.

Adana’ya gıda ve su ürünleri organize sanayi bölgesi müjdesi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye gündemi ve Adana ekonomisine yansımalarının değerlendirildiği televizyon programında kente gıda ve su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları yenilenmeyi bekliyor!

İzmir'in Konak ilçesi Yenişehir Gıda Çarşısı'nda delik deşik sokaklarda esnafın ve vatandaşların sorunu bitmek bilmiyor. İZSU tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından sokakların çukurla dolduğunu belirten vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

adana il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü seyyar enerji desteği Haberi

adana il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü seyyar enerji desteği


Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma" projesi kapsamında, gezginci arıcılara ve göçerlere, elektrik üreten taşınabilir solar enerji sistemi dağıttı.


İl Müdürü Hamit Aygül, dağıtım töreninde, gezginci arıcıların teknolojiden uzak çadır veya baraklarda yaşadığını, göçerlerin de yılın 6-7 ayını zor şartlarda geçirmek zorunda kaldığını belirtti.


Gezginci arıcıların ve göçerlerin zorlu yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla İl Özel İdaresi'nin desteğiyle "Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma" projesi başlattıklarını ifade eden Aygül, proje kapsamında kura ile tespit edilen üreticilere, güneşten elektrik enerjisi üreten ve depolayan cihaz verildiğini söyledi.


Sistemin, her türlü arazi şartlarında rahatlıkla kullanabildiğini vurgulayan Aygül, "Sistem, çevre dostu, temiz enerji kaynağıdır, ücretsiz elektrik elde edilir, istediğiniz yere taşınabilir. Cep telefonu şarj edilebilir, gece boyu çadır aydınlatılabilir. Diz üstü bilgisayar çalıştırılabilir. Günde...