23 / 04 / 2024

Adanada onaylanan imar planları

Adanada onaylanan imar planları

Adana ili Sarıçam ilçesi Dağcı köyü sınırları içerisinde yer alan 314 nolu parsele yönelik 1-1.000 ve 1-5.000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca onaylanmıştır.

Kepez Aydoğmuş Mahallesi'ne imar ve parselasyon müjdesi!

Antalya Kepez Belediyesi, Aydoğmuş Mahallesi'nde yaşanan imar planı revizyonuyla çözdü. Mecliste onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planıyla, bölgede parselasyon yapılması için çalışmalar hızlandı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan imar planı tepkisi!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan askıya çıkarılan 'Yenişehir' denilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına itiraz etti. 

Ankara'nın onaylanan imar planlarına yeni dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava üzerine Ankara 7. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güvenpark Planlarına ilişkin yeni bir karar verdi.

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

10 soruda İmar Kanunu 2020!

TBMM’de onaylanan ve imar kanununda değişiklik yapacak yasa teklifinin detayları belli oldu. İşte 10 soruda İmar Kanunu 2020...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alanya'da yeni imar planı tepkisi!

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan imar projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı, onaylanan ilk imar planı değişikliğini eleştirdi.

Çatalca Belediyesi'nden imar planı toplantısı!

Çatalca Belediyesi, 1/1000 ölçekli İmar Planı onaylanan Kestanelik Mahallesi'nde imar planı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışı başvurusu onaylanan kimselerin başvuru bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, imar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışında son ödeme tarihi!

İmar barışı başvurusu onaylanan yapı sahiplerinin Yapı Kayıt Belgesini alabilmesi için ödeme aşamasını da tamamlaması gerekiyor. Peki, imar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Çiğli Balatçık kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan İzmir Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'nde imar planı askıya çıkarıldı...

Adanada onaylanan imar planları Haberi

Adanada onaylanan imar planları

Adana ili Sarıçam ilçesi Dağcı köyü sınırları içerisinde yer alan 314 nolu parsele yönelik 1-1.000 ve 1-5.000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca onaylanmıştır.


İmar planı için