19 / 04 / 2024

akıllı şehir uygulamaları

akıllı şehir uygulamaları

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Akıllı şehir teknolojileri trendi yükseliyor!

Akıllı şehir teknolojileri yükseliş gösteren trendlerden. 2019'da 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosistemi, 2026'ya kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

İBB Akıllı Şehir Uygulamaları için ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye çıkıyor. İhale, yaklaşık 1.500 kilometre uzunluğundaki 300 adet haberleşme tesisini kapsıyor...

Akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen hedefler kapsamında, akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Bakanlık bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı hazırladı...

Standartlarla daha akıllı şehirler!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Filiz Karaosmanoğlu bugünkü yazısında ''akıllı şehirler'' konusuna yer verdi. İşte, Filiz Karaosmanoğlu'nun yazısı...

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anadolu Akıllı Şehir Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Çifci tarafından kuruldu.

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Polat Akıllı Şehircilik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Polat Akıllı Şehircilik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selami Polat tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Akıllı şehir uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma'yla görüştü. 

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Akıllı şehirlere 326 milyar dolar yatırım!

Koronavirüs salgınında akıllı şehir yatırımlarını yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, dünya genelinde 2025 yılına kadar akıllı şehir altyapısına 326 milyar doların üzerinde yatırım yapılacağını tahmin ediyor. 

Akıllı şehirler için hangi teknolojiler kullanılmalı?

Büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak için akıllı şehir teknolojileri çok önemli hale geldi. Bu uygulamalar kentleri daha yaşanılır ve daha insan odaklı kılıyor. İşte şehirleri akıllandıracak, çoğu ulaşım odaklı çözümler...

Akıllı şehir teknolojileri trendi yükseliyor!

Akıllı şehir teknolojileri yükseliş gösteren trendlerden. 2019'da 83,1 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip akıllı şehirler ekosistemi, 2026'ya kadar 297 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

akıllı şehir uygulamaları Haberi

akıllı şehir uygulamaları

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup işbirliği ile çevrimiçi şekilde gerçekleştirilen 5. Ege Ekonomik Forumu’nun 4. günündeki oturumlarda, dijital dönüşüm ve yeni nesil kentler konuşuldu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Forumun öğleden sonraki ikinci oturumu “Yeni Nesil Kentler Konsepti- Nasıl Bir Gelecek Hazırlıyor?” başlığında yapıldı. 

Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Üst Yöneticisi Hakan Güldağ’ın üstlendiği oturumun açılışında değerlendirmelerde bulunan Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümde 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentler için, enerji ve kaynak kullanımı, atık yönetimi, hava kalitesi, kentsel yaşamın getirdiği zorlukları aşmak amacıyla akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Şehir Plancısı - Kentsel Strateji, Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu ise sürdürülebilir şehirlerin, bu kentlerde yaşayacak olan şimdinin genç 2030 ve...