24 / 04 / 2024

alt kira ilişkisi

alt kira ilişkisi

Kiracı, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Buna göre alt kira nedir, işte kanun kapsamında yer alan hükümler...

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İslam Memiş müjdeyi verdi: ‘Altın almayanlara yeni fırsat doğacak!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten 14 Mayıs’taki seçim öncesi önemli uyarılar geldi. Altına ilişkin tarih ve rakam veren Memiş, al-satçılara uyarılarda bulundu.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Altına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü ekonomist yeni rekor için  peş peşe tarih verdi!

Altın rekor üstüne rekor kırarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yaz aylarından 1450-1550 lira seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi.

Altın uzmanı İslam Memiş, “Gram altın 1700 TL’yi bile görebilir” dedi ve ekledi...

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Memiş altın yatırımcısına “Fırsat geliyor, bekleyin” diyerek altına ilişkin alım fırsatlarının geleceğini söyledi.

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

Altının babası İslam Memiş’ten peş peşe çok konuşulacak açıklamalar: “Haziran sonunda...”

Altın fiyatları ne kadar sorusunun cevabı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda altının gidişatı araştırılırken, henüz altın almayanlar ya da alacak olanlar son durumu merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yine altına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu

Altında her tahmini doğru çıkan uzman isimden çok heyecanlandıran tahmin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in altına ilişkin tahminleri gündemde yer almaya devam ederken önceki hafta serbest piyasada altın gram fiyatı 1.250 lirayı aşarak rekor tazeleyen altın, haftanın ilk gününde düşüşe geçti. Memiş'in son yaptığı açıklama yatırımcıları heyecanlandırdı.

İslam Memiş yine bildi! Rekor kıran altında yeni tahminini tek tek duyurdu! “Bir düşerse iki çıkacak”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekor kıran altına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. “Altın bir düşerse iki yükselir” diyen Memiş, 2023 altın yılı olacak dedi.

Uzman isim dolar 25 TL olacak dedi! Peş peşe açıklanan rakamları görenlerin nutku tutuldu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı son dakika açıklamasında doların 25 TL olacağı tarihi verdi. Dolar ve altına ilişkin nokta atışı yorumlar yapan Memiş’in bu açıklaması büyük etki yarattı.

İslam Memiş’ten altına ilişkin peş peşe açıklamalar! Fiyatlar aniden tavan yapacak!

Altın fiyatları, 2023’ün en düşük seviyelerini gördükten sonra toparlanma sürecine girmişti. Ancak bugün itibariyle yeniden altın fiyatları tekrardan düşmeye başladı. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş gram altına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Altına ilişkin ne dediyse çıktı! Şimdi “Altın 1550 TL olacak” dedi ve ekledi! Duyan, kulaklarına inanamadı!

Meydana gelen deprem felaketinin ardından ekonomik olarak da sıkıntılı süreçler yaşayan Türkiye'de insanların hangi yatırım araçlarına yatırım yapacakları konusunda kafa karışıklıkları bulunurken, Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş'ten gram altın için önemli uyarılar yapıldı.

alt kira ilişkisi Haberi

alt kira ilişkisi

Alt kira nedir?

Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşulu ile, kiraya konu olan gayrimenkulü tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor.


Aynı zamanda kiraya verenin yazılı rızası ile kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçiyor ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor. Kanun kapsamında yer alan "Alt kira" ile "Kira ilişkisinin devri" ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Alt kira ve kullanım hakkının devri

MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka...