28 / 03 / 2024

Amasya üretim tesisi

Amasya üretim tesisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Amasya’nın 20 yıllık hayali olan çılgın proje hayata geçti. Şehir merkezinden geçen Yeşilırmak’ı kauçuk bir bentle şişiren proje ile adeta bir taşla üç kuş vuruldu'' diye konuştu.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Avrupa’da gübre kalmadı! Birçok gübre üretim tesisi kapısına kilit taktı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi sebebiyle gübre üretim tesislerinin büyük kısmı faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Üretim tesislerinin kapanması gübre kıtlığına yol açabileceği düşünülüyor.

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group tarafından Libya'da faaliyete geçirilen ve Kuzey Afrika'nın en büyük beton üretim kuruluşları arasında bulunan beton tesisi açıldı.

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan, "2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurt içi ve yurt dışında mağaza açılışı üzerine olacak" dedi ve yurt dışında yeni bir üretim tesisi planları olduğunu belirtti...

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Eyüp Sultan'ta 9 milyon TL'ye icradan satılık beton üretim tesisi hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü,İstanbul ili, Eyüp Sultan ilçesi, Pirinççi Mahalle'si 271 parselde yer alan beton üretim tesisi ve santral binası hissesini 9 milyon 60 bin TL'ye icradan satıyor...

Siirt Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi'nin temeli yarın atılıyor!

Siirt'te, Türk-Katar ortaklığıyla kurulacak "Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi"nin temeli yarın atılacak...

Elazığ Keban'da 60.1 milyon TL'ye icradan satılık balık üretim tesisi!

Keban İcra Dairesi, Elazığ ili, Keban ilçesi, Palu Çarşı Mahallesi, 29 ada, 24-25 parsel ve  Elazığ ili, Keban ilçesi, Fırat Mahallesi, 18 ada, 15 parselde yer alan balık üretim tesisini toplam 60 milyon 156 bin 713‬ TL'ye icradan satıyor...

Tavuk Dünyası Başkent OSB'de üretim tesisi inşa ediyor!

Yılın başından bu yana açtığı yeni şubelerle 200’ün üzerinde restorana ulaşan Tavuk Dünyası,  şekerpınar Ankara Başkent OSB'de 2. üretim tesisi inşaatının temelini attı.

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

Volkswagen'in yeni üretim tesisi için Torbalı önerisi!

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçti. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yeni tesis için Türkiye’de en doğru yer Torbalı’dır” diye konuştu.

Bursaspor'un dev üretim tesisi projesinde mutlu son!

Bursaspor'un 250 milyon TL'lik gelirin beklendiği üretim tesisi projesinde sevindirici haber geldi.  Yeşil beyazlı kulüp konu ile ilgili internet sitesinde açıklama yaptı.

Rönesans ve Sonatrach'tan üretim tesisi başvurusu!

Rönesans Holding AŞ ve Sonatrach, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi alanında polipropilen üretim tesisi kurmak için Rekabet Kuruluna başvurdu.

Amasya üretim tesisi Haberi

Amasya üretim tesisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açıklamada, Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanlarının Oluşturulması ve Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi'nin yaklaşık 20 milyon liraya mal olduğunu ifade etti.

Türkiye'de tek olan vizyoner bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Varank, "Kauçuk balonları şişirerek nehir tabanını yükseltiyoruz. Bu sayede 2-2,5 metre yükseklikte nehir tabanı oluşuyor. Hem sandalların gezebileceği bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz aynı zamanda 2,5 metreden düşen suyun gücüyle elektrik üretiyoruz. Fakat bu elektrik üretimi, bildiğimiz hidroelektrik sistemlerine benzemediği için, burgu yöntemiyle gerçekleştirildiği için nehrin üstünde bir görüntü kirliliği oluşturmuyor." diye konuştu.

- "Şehrimizin turizm potansiyelini daha yukarı taşıyacak"

Projenin kalkınma ajansları vasıtasıyla desteklendiğini vurgulayan Varank, şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız bunu hayata geçirdi. Biz de ona merkezi hükümet olarak destek verdik. Bu sayede şehrimizin turizm potansiyeli daha...