19 / 04 / 2024

ankara hamamönü 2013

ankara hamamönü 2013

Cumhuriyet’in kurulumundan bu yana başkentin geçirdiği her değişimin izini barındıran Altındağ ilçesi, tarihi yapıları ve anıtlarıyla Ankara’nın kent kimliğinin oluşumunda en önemli unsurlardan biri olmuştur...

Sinpaş GYO Ankara arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO'nun Ankara arsalarının değeri 14 milyon 120 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil değeri ise 16 milyon 661 bin 600 TL oldu. 

Ankara Kadın Barınma Evi projesine onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıkladığı 60 yatak kapasiteli 'Kadın Barınma Evi' kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Kanal Ankara'nın ihalesi çok yakında!

Ankara halkının merakla beklediği ve 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak...

Ankara Polatlı'nın yol sorunu TBMM gündeminde!

Ankara Polatlı'nın mahalle içi yollarında yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

Merkez Ankara'da ön talep dönemi 7 Mayıs'ta başlıyor!

Ankara Ego Arazisi üzerinde hayata geçirilen Merkez Ankara projesinde 7 Mayıs 2018’den itibaren ön talep toplamaya başlıyor.  Proje Pasifik – Çiftay Ortaklığı imzasını taşıyor. 

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan Keçiören ve Altındağ’daki toplam 230 konutun kura çekilişi yapıldı.

Ankara Altın Oran fiyat ve ödeme kampanyası 2018!

Ankara  Çankaya'ya bağlı Oran bölgesinde konumlandırılan Altın Oran projesinde 1+1 daireler 500 bin TL'den başlıyor..

V. Murad Av Köşkü hamamının restorasyonuna tepki!

2014 yılında başlayan inşaat çalışmaları sonrasında V. Murad Av Köşkü'nün son görünümü tepki topladı. Hamam restorasyon sonrası ‘oldukça modern’ bir görünüme kavuştu. 

Ankara Emlak Fuarı'nın gözdesi Osmangazi!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı’nın gözdesi oldu.

TOKİ Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi için başvurular başlıyor!

TOKİ Kuzey Ankara Dönüşüm Projesinde yer alan konutlar için başvurular 20 Temmuz'da başlıyor.

Mevaşehir Ankara'da ön talep toplanıyor! 250 bin TL'ye!

Ünsal Park Yapı Endüstrisi tarafından hayata geçirilen Meva Şehir Ankara'da ön talep toplanıyor. 4 yıl sonra teslim edilecek olan proje Optimum AVM'nin arka kısmında yer alıyor.

ankara hamamönü 2013 Haberi

ankara hamamönü 2013

Ankara’nın tarihi Altındağ’dan ibaret olduğu için, Altındağ Ankara’nın vazgeçilmezidir. Ankara’nın kalbi olan tarihi dokusunu barındıran tüm mekanlarının Altındağ’da bulunmasına rağmen, ilgisizlik ve ihmalkarlık bölgenin viraneye dönüşmesi ve bölgede kaçak yapılaşmaların yaygın olmasına sebep olmuştur. Bu durumdan ötürü Altındağ Belediyesi bu duruma kayıtsız kalmayıp, ilçede TOKİ işbirliğiyle kentsel dönüşüm projeleri, Hamamönü için restorasyon çalışmaları başlatmıştır.


Cumhuriyet Dönemi Ankara'sının en önemli tanığı olan Hamamönü'nde restorasyon çalışmalarına  Altındağ Belediyesi ilk olarak 2007 yılında İnci ve Dutlu Sokak’larda başlamıştır. Yaklaşık 5 yıldır devam eden ve yüzlerce evi kapsayan yenileme ve sokak sağlıklaştırma projesinde, bölgenin çehresi de inanılmaz biçimde değişmiştir. Çoğu tescilli binalardan oluşan bölgede tüm elektrik ve telefon tesisatı yeraltına alınmış olup, sokak ve kaldırım taşları orijinaline uygun olarak yenilenmiştir. Evlerin dış cephe yenilemeleri...