20 / 04 / 2024

Antalya Defterdarlığı 2B

Antalya Defterdarlığı 2B

Antalya'daki 2B arazileri için 9 bin başvuru yapıldı. Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan Antalya'da defterdarlığa yaklaşık 9 bin başvuru yaptığı bildirildi

Antalya Serik'te 17.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya Serik'te yer alan arsa Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkıyor. Arsa için 17 milyon 866 bin TL bedel isteniyor.

Antalya Defterdarlığı'ndan 3.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Kepez İlçesi'ne bağlı Göksu Mahallesi'nde yer alan arsa ihale ile satılıyor. İhale 17 Mayıs'ta yapılacak..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

Antalya Konyaaltı'nda 9 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Toros Emlak Müdürlüğü Konyaaltı'ndaki arsasını ihale ile satıyor. İhale 23 Şubat'ta gerçekleşecek..

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

Antalya Konyaaltı'da 5.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Toros Emlak Müdürlüğü Konyaaltı'ndaki 2 arsayı satıyor. Arsalar için toplam bedel 5.8 milyon TL olarak belirlendi..

Antalya Konyaaltı'nda 5.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Toros Emlak Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. İmar durumu konut alanı olan gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 862 bin TL olarak belirlendi.

2B arazileri için 6 ay ek süre verildi!

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek” dedi.

Antalya Soğuksu Pazarı hukuka aykırı mı?

Antalya Defterdarlığı'nın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığı dava da daha önceki plan tadilatlarının hukuka aykırı olduğu, Soğuksu Pazarı’nın mahkeme kararlarına aykırı olarak tesisi olunan işlemin hukuka aykırı olduğuna dair mahkeme kararı.

Kepez'de imarlı bölgelerin revize planlamaları yapılıyor!

Antalya’da 2B sorunun çözülmesinin ardından imarlı bölgelerde revize planlamalar yapılıyor. Vatandaşların yıllardır beklediği imar özlemine yeni yapılan planlarla son veriliyor.

Kepez Fevzi Çakmak'ta 2B tapuları sahiplerine teslim edildi!

Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesinde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, 6 bin 900 hak sahibine tapularını verdi.

Antalya Defterdarlığı 2B Haberi

Antalya Defterdarlığı 2B

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yazılı açıklasında halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satın alma başvurularının 7 Mayıs'ta başladığını anımsattı.


Türkiye'de en fazla 2B arazisi bulunan Antalya'da yasanın 100 bin vatandaşı ilgilendirdiğinin ifade eden Mat, Antalya Defterdarlığı'na Mayıs ayı sonu itibarıyla yasadan faydalanmak amacıyla 9 bin başvuru geldiğini kaydetti.


Bunun yanında vatandaşların 2B arazilerine ilişkin yasal düzenleme ile ilgili bilgilendirilmesi amacıyla internet sitelerini hizmete soktuklarını anlatan Mat, şunları kaydetti:


''Defterdarlığın '[email protected]' e-posta adresinden 80 vatandaşımız, '@antalyada2b' twitter adresinden 104 vatandaşımız, 2B Telefon Danışma Hattından ise yaklaşık 750 vatandaşımız ile birebir görüşülerek soruları ilgili mevzuat çerçevesinde cevaplandı. Söz konusu yasadan faydalanmak isteyenler başvuru bedellerini Ziraat Bankası ve Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinin yanı sıra Türkiye Halk Bankası ve Türkiye...