19 / 04 / 2024

Antalya kentsel yenileme son durum

Antalya kentsel yenileme son durum

Antalya’nın ilk kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı. Kepez ve Santral Mahallerinin 1/25 bin nazım imar plan değişikliği Büyükşehir Ekim ayı meclisinde AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

Antalya Balbey’de kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi’ndeki en eski mahalleler arasında yer alan Balbey’de kentsel yenileme çalışmalarını akademisyen bir grubun desteğiyle belediye şirketi ANET tarafından yapılacak. 

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.

Antalya kentsel yenileme son durum Haberi

Antalya kentsel yenileme son durum

Antalya’nın ilk kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı. Kepez ve Santral Mahallerinin 1/25 bin nazım imar plan değişikliği Büyükşehir Ekim ayı meclisinde AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi

Muhalefet karşı çıktı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen Kepez ve Santral Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmesinin ilk adımı olan 1/25 bin ölçekli nazım imar planında değişikliği CHP ve MHP’ni gurubunun red oylarına karşılık AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Çiklet tapusu demiştim

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhalefetin eleştirilerine tepki göstererek, Halkımız bu projeyi yap derse yapacağız, yapma derse zaten yapmayız. Projeyi hayata geçirebilmemiz için hak sahiplerinin 3’te 2’nin rızasını almamız...