25 / 04 / 2024

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi’nin inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu projeyle Büyükşehir Belediyesi, Antalya’ya yeni müzeler kompleksi kazandıracak

Sagalassos Antik Kenti yakınına taş ocağı açılacak!

Burdur'un Ağlasun ilçesinde bulunan 12 bin yıllık Sagalassos Antik Kenti yakınına açılacak taş ocağı tepki yarattı. Ruhsat başvurusu yapılan taş ocağı için, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu dosyayı inceleyecek...

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Son 18 yılda 5 bin 61 kültür varlığı restore edildi!

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzce'de sarmaşıkların sardığı ahşap ev ilgi görüyor!

Düzce Akçakoca'da 100 yıl önce yapılmış ahşap evi sarmaşıklar sarınca ilgi odağı haline geldi. Oktay ailesine ait ev, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Haberi

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

Projede, temel kazısının ardından ara verilmeden inşaat çalışmalarına başlandı. Hızlı ilerleyen proje kapsamında Antalya’ya yeni bir kültür merkezi kazandırılacak. Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi, 2 katlı olacak. Toplam 2 bin 700 metrekare alanı kapsayan projede, 165 kişilik hareketli döşeme sistemine sahip çok amaçlı konferans salonu bulunacak. Bu hareketli zemin sayesinde etkinliğe göre zemin şekillendirilebilecek. Projede 420 metrekarelik alana sahip müze ve sergi salonu, zemin katta kafeterya ve alt katta ise restoran yer alıyor. 


ÖRNEK YAPI

Akdeniz’in alabildiğine algılanabildiği, Antalya’nın en gözde noktalarından birinde bulunan alana yapılan inşaat, gerek yapım tekniğiyle, gerek dekorasyonuyla bulunduğu alana yakışır niteliklerde tasarlandı. Antalya’nın sosyal kültürel mekanlara olan ihtiyacına katkıda bulunacak olan proje, içeriği ile de örnek bir yapı olacak.


KURS MERKEZLERİ OLACAK

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun...