19 / 04 / 2024

Antalya sualtı müzesi turizmi

Antalya sualtı müzesi turizmi

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmete açıldı!

Sanayici ve iş adamlarından meydana gelen Salı Grubu, Bir Zamanlar Antalya Müzesi hizmeti nedeniyle Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür mektubu verdi.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.

Bodrum Müzesi’ne kapsamlı restorasyon!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Antalya Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Nisan'da!

Türkiye’nin en büyük kent müzesi projesi olan Antalya Kent Müzesi Projesi 26 Nisan’da ihaleye çıkıyor. İşte projenin detayları...

Antalya sualtı müzesi turizmi Haberi

Antalya sualtı müzesi turizmi

Projesi Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tarafından hazırlanan dünyanın ikinci sualtı müzesi, Antalya’nın Side tatil beldesinde bu ay içinde hizmete girecek. Müze’nin hizmete girmesiyle kentte yılda 500 bin yeni turist gelmesi ve ilk yıl sektöre 10 milyon euro katkı sağlaması hedefleniyor. Side Sualtı Müzesi’ne, Kurtuluş Savaşı, deve kervanı, Mevleviler, mitolojik çağda deniz tanrısı Posedion gibi 5 ayrı temadan oluşan 110 heykel yerleştirilecek. 


DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Meksika’da bulunan dünyanın ilk sualtı müzesi belgeselini izledikten sonra benzerini Türkiye’de de gerçekleştirmeyi hayal ettiğini belirterek, “Denizcilik sektörüne yılda 500 bin ek turist çekmeyi hedeflediğimiz sualtı müzesi projesi için çalışmalara başladık. Müzeyi Side’de kurmak için hazırladığımız projeye Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) destek de aldık” dedi.. 




Yaklaşık bir yıl sürecek proje için...