26 / 04 / 2024

Apartman karar defterini kim imzalar

Apartman karar defterini kim imzalar

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '“Divanın imza yetkisi yoktur” demişsiniz. Ben de buna katılıyorum ancak bu “500 kişilik bir sitede karar defterini her kat maliki imzalamalı” demek oluyor. Pratikte uygulama ne şekilde olmalı ki kanuna uygun hale gelsin?' sorusunu yanıtladı.

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Depremde 5 kişiye mezar olan İnci Apartmanı’yla ilgili şok karar!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki İnci Apartmanı'nın statik proje müellifi tutuklandı. Böylece, tutuklu sayısı 4’e yükseldi.

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

Yargıtay'dan mülke gelen zarar ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Apartman karar defterini kim imzalar Haberi

Apartman karar defterini kim imzalar

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '“Divanın imza yetkisi yoktur” demişsiniz. Ben de buna katılıyorum ancak bu “500 kişilik bir sitede karar defterini her kat maliki imzalamalı” demek oluyor. Pratikte uygulama ne şekilde olmalı ki kanuna uygun hale gelsin?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

“Divanın imza yetkisi yoktur” demişsiniz. Ben de buna katılıyorum ancak bu “500 kişilik bir sitede karar defterini her kat maliki imzalamalı” demek oluyor. Pratikte uygulama ne şekilde olmalı ki kanuna uygun hale gelsin? ● T.S.

Okuyucumun haklılık payı büyük. Zira kat malikleri toplantısına katılım kalabalık olursa önemli bir problem ortaya çıkar. İcabında yüzlerce kişinin imzası aranacaktır.

Önce meselinin aslına bakalım: Kat mülkiyetine tabi binalarda kat malikleri toplantısında alınan kararlar, karar defterine yazılır ve altı ‘toplantıya...