28 / 03 / 2024

apartman toplantısı nerede yapılır

apartman toplantısı nerede yapılır

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman toplantısı hazirun cetveli nedir?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Apartman yönetim toplantılarında hazirun cetvelinin bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, hazirun cetveli nedir?

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

Apartman toplantısı duyurusu örneği!

Apartman yönetiminin yılın belli dönemlerinde toplantı yapması gerekiyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrı yapılması gerekiyor. Peki, duyuru nasıl yapılır? İşte apartman toplantısı duyurusu örneği..

Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Kimi zaman malikler bu toplantıya katılmayabiliyor. Peki, apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi? İşte yanıtı..

Apartman toplantısına katılmak zorunlu mu?

Apartman gündeminin görüşülmesi ve apartman hakkında birtakım kararların alınabilmesi için apartman toplantılarının düzenlenmesi gerekiyor. Peki, apartman toplantısına katılmak zorunlu mu? Zorunlu değil mi?

Apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur?

Bir apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur? Tekrar ne zaman toplantı yapılır?

Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat malikleri toplantısı yılda kaç kez yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu hususlarına göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında alınacak kararlar bu toplantılarda belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısı yılda kaç kez yapılmalı?

apartman toplantısı nerede yapılır Haberi

apartman toplantısı nerede yapılır

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekiz ve sekizden bağımsız bölümün olduğu apartmanlarda yönetimin oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Yönetim kat malikleri tarafından oluşturuluyor.


Yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Bu toplantı yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde yapılıyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?


Apartman toplantı yeri:

Apartman toplantılarının sığınak, otel lobi, toplantı salonları, bahçe ve çayhane gibi bağımsız bir yerde yapılması öneriliyor. Ancak kimi yönetimler, toplantı için bir bağımsız bölüm seçiyor. Çoğu zaman bu bölüm kendi evleri oluyor.


Ancak toplantının herhangi bir dairede yapılması halinde, bu durum bazı anlaşmazlıklar yaratabiliyor. 


Örneğin toplantı yerinin apartmanda bir daire olarak belirlenmesi halinde, aralarında bir husumet bulunan kat maliki, toplantıya gitmeme nedenini...