29 / 03 / 2024

apartman toplantısına katılmamak

apartman toplantısına katılmamak

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Kimi zaman malikler bu toplantıya katılmayabiliyor. Peki, apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi? İşte yanıtı..

Asgari ücrette kritik viraj! Gözler Kabine toplantısına çevrildi

Enflasyonun yüzde 73'ü geçmesinin ardından asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Bu çerçevede Kabine toplantısına çevrildi. 

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Sinpaş GYO'nun toplantılarına HES kodu şartı!

Sinpaş GYO yatırımcılarına Olağanüstü Genel Kurul toplantısına elektronik olarak katılmalarını tavsiye etti. Toplantıya fiziki olarak katılmayı düşünen yatırımcılarına ise HES kodu şartı arandığını bildirdi.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Kanal İstanbul toplantısına İBB de davet edildi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son haline vermek için 28 Kasım tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirilecek. Yapılacak toplantıya İBB de davet edildi.

Kat malikleri toplantısına vekaleten katılabilinir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kat malikleri kurulu toplantısına ortak mülkiyet olan bir dairenin ortaklarından biri katıldı ancak diğerlerinin yazılı vekaletini sunmadı. Alınan kararlar için ne düşünülür?' sorusunu yanıtladı

Site kararlarında kat maliklerinin sayısı esas alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sayı ve arsa payı çoğunluğu’ ifadesi, bir kat malikleri kurulu toplantısına katılanlar çerçevesinde mi düşünülmelidir, yoksa mutlaka toplam kat malikleri sayısı mı esas alınmalıdır?'' sorusuna cevap verdi...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının 7 katı tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılarak binanın inşaatındaki son durum hakkında bilgi aldı.

Millet bahçelerin ve korunan alanların sayısı artacak!

"Sıfır Atık Mavi Projesi"nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerin ve korunan alanların sayısının artacağını söyledi.

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'na kentsel dönüşüm sözü!

Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Gözümüz kapalı 3 bin konutun dönüşümünü yaparız'' dedi.

Avcılar'da imar toplantısı gerçekleştirildi!

Avcılar Belediyesi tarafından Yeşikent’te gerçekleştirilen imar toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti Tanıtım Toplantısı'na katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yarın İstanbul'da, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla, gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı basın toplantısı ile anlatacak...

Kırşehir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırşehir'de muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme toplantısına merkez, Boztepe ve Mucur ilçelerindeki muhtarlar katılım gösterdi. 

apartman toplantısına katılmamak Haberi

apartman toplantısına katılmamak

Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.  


Kat mülkiyeti kanununa göre, ilk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor. 


Peki, kat maliki olarak toplantı çağrısının elinize ulaşmadığını düşünelim. "Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Eline çağrı ulaşmayan kat malikler bu toplantıda alınan kararların iptal edilmesi için yasal süreç başlatabiliyor. Karara itiraz edilecek diğer durumlar şu şekilde sıralanıyor:


Karara itiraz edilecek durumlar:

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya...