19 / 04 / 2024

Apartman yöneticisinin yasal hakları

Apartman yöneticisinin yasal hakları

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Apartman yöneticiliği nasıl yapılır?

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Seçilen yönetici görev süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Buna göre apartman yöneticiliği nasıl yapılır?

Apartman nedir?

Şehirleşmenin yoğunlaşması ile yaygınlaşan ve günümüzdeki yerleşim yapıları olarak ifade edilen apartman nedir? Apartmanın özellikleri nelerdir? Apartman gibi yapılarda nelerin bulunması gerekir? İşte sorularınızın yanıtı...

Apartman yöneticisinin yasal hakları!

Apartman yöneticisi, görev ve sorumluluklara sahip olduğu gibi, bazı haklara da sahip oluyor. Apartman yöneticisinin yasal hakları, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında sıralanıyor. İşte o hükümler...

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartman yönetimi ceza kesebilir mi?

Apartmanda yönetimin aldığı kararlara ve kanunda belirtilen kurallara uygun davranışlar sergilemeyen kat malikleri ve kiracılar hakkında birtakım cezalar uygulanabiliyor. Peki, apartman yönetimi ceza kesebilir mi?

Apartman yönetimi nasıl feshedilir?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler. Peki, yönetim feshedilir mi? Apartman yönetimi nasıl feshedilir?

Apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Bir apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plan olan apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartman yönetim planı zorunlu mu?

Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı zorunlu mu?

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman yöneticisinin yasal hakları Haberi

Apartman yöneticisinin yasal hakları

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!
Kat malikleri tarafından seçilen apartman yöneticisi, apartmanda yapılması gereken işleri yapmak veya yaptırmak; apartmandaki huzuru bozacak durumları engellemek için yükümlü olacak. Apartman yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar yerine getirilecek. 

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar aşağıdaki şekildedir:

1. Kişinin güvenilir,

2. Akli melikelerinin yerinde,

3. Sakin ve iletişimi kuvvetli biri,

4. Hukuki mevzuata hakim hakkını hakkı olmayanı bilen,

5. Kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik,

6. Daha önce kendisine duyulan güveni asla suistimal etmemiş olması gerekir.

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda yöneticilik yapacak kişiler kat malikleri tarafından seçilecek. Kat maliklerinin anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaması durumunda taşınmaza en yakın  sulh hukuk mahkemesince yönetici seçiliyor.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar şu...