29 / 03 / 2024

arıtma sektörü ilbank

arıtma sektörü ilbank

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu olan İller Bankası A.Ş. (İLBANK) belediyelerin içmesuyu arıtma ve atıksu arıtma çalışmaları için bu yıl 890 milyonluk hibe ve kredi desteği sağladı...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Yılın en başarılı konut sektörü temsilcileri!

Fortune Türkiye'nin "Yılın İş insanları” 2020 listesi konut sektöründe isimler yer aldı. İşte ekonomiye katma değer yaratan ve başarılı işlere imza atan konut sektörü temsilcileri...

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Türkiye’nin inşaat sektöründeki başarısı memnuniyet verici!

Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı. Yıldırım, Türkiye’nin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki başarısından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi..

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

Emlak sektöründe nasıl başarılı olunur?

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde başarılı olmanın yolunu anlattı. Altan Elman, "Bizim sektörün en büyük zorluğu, ‘kararları önceden almanız gerekiyor’. Şayet aldığınız kararlar doğru olursa, başarılı olursunuz. Tabi bunlar hep risk…" dedi.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya Karapürçek Arıtma Tesisi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamen yenileneceğinin müjdesini verdi

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Hatay Kırıkhan'a 10.3 milyon TL'lik arıtma tesisi geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Kırıkhan İlçesi'nde atıksu arıtma tesisi yapılıyor.

arıtma sektörü ilbank Haberi

arıtma sektörü ilbank

2003-2012 yılları arasında 352 atıksu ve içmesuyu arıtma tesisi hizmete sokulurken 2013 yılı içerisinde ise 85 yeni çalışma başlatıldı.

Belediyelerin her türlü altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını çözebilmek için gerçekleştirdikleri yatırımları hızla sürdürdüklerini belirten İLBANK Genel Müdürü Tuncay Karaman, bu yatırımlardan özellikle atıksu ve içmesuyu arıtma çalışmalarını önemsediklerini ifade etti. Doğal kaynakların plansız bir şekilde kullanılması ve hızlı sanayileşme olgusunun çevre kirliliğini tetiklediğini kaydeden Karaman, "Günümüzde atıksular çevrenin kirlenmesinde en önemli boyutu oluşturmaktadır. Bu nedenle arıtma sistemlerinin kurularak yaygınlaştırılması gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Bu durum hem insan sağlığı hem de sürdürülebilir temiz  çevre anlayışının oluşturulması için dikkat edilmesi gereken temel noktalardan biridir. İlbank olarak tüm dünyada yaşanan bu küresel sorunun çözümü için kendimizi sorumlu hissediyor, çalışmalarımızı ona göre planlıyoruz." dedi.

Yerel yönetimler...