23 / 04 / 2024

arsa birleştirmeleri

arsa birleştirmeleri

Birleştirme,tapu sicilinde birden fazla arsanın bir tapuya bağlanıp,tek parsel halini almasıdır.Birleştirme işlemi için bazı hususların yerine getirilmesi gerekiyor.İşte iki arsanın birleştirilmesi için gerekenler!

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Birikimler, değerli arsalarda birleşiyor!

Gayrimenkulde yaşanan son gelişmelere bakıldığında sektörün ileri gelenleri, artık bireysel yatırımların sınırlı kaldığını ve arsa yatırımlarında birikimlerin birleşme yoluna gittiğini kaydediyor.

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tapuda devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2017 örneği..

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup Fikirtepe için güçlerini birleştirdi!

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup, Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm için güçlerini birleştirdi. 30 bin metrekare arsa üzerinde yükselecek projede toplam inşaat alanı 165 bin metrekareyi kapsıyor.

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor. Peki, bir arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

Arsa tevhid işleminin mali yönü 2015!

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine arsa tevhid işlemi deniyor. İşte, arsa tevhid işleminin mali yönü 2015!

Arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

2010/4 sayılı genelgede birleştirme (tevhit); “Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesini” ifade eder, şeklinde tanımlanıyor. Peki, arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Arsa tevhid şartları nelerdir?

Gayrimenkul sektöründe "Tevhid kelimesinin anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arsa tevhid şartları nelerdir?

Arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine arsa tevhid işlemi deniyor. Peki, arsa tevhit işlemi için neler gerekli?

Arsalarını birleştirenler karlı çıkacak!

Yeni imar planında arsaların birleşmesi durumunda vatandaşların karşı çıkacağını belirten Barakazi, yeni imar planına göre, 4 kat izni verilen bazı yerlerde vatandaşların arsalarını birleştirmeleri durumunda binalara 5 kat izni vereceklerini söyledi.

arsa birleştirmeleri Haberi

arsa birleştirmeleri

İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler!

Birleştirme yani tevhid,tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin talebi üzerine İmar Kanununa göre tek bir parsel numarası altında birleştirilerek, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemine deniliyor.


Yapılan birleştirme işleminin imar mevzuatına uygunluğu onaylattırılıyor.Onay mercii; işleme konu parseller belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise belediye encümeni; mücavir alan dışında ise il özel idaresi oluyor.


2010/4 sayılı genelge birleştirmeyi; talebe bağlı olarak yapılacak işlemlerden olarak belirliyor. Lisanslı büroların kurulduğu yerlerde birleştirme için ilk başvuru bürolardan birine yapılıyor. Eğer Lisanslı büro kurulmamışsa başvuru kadastro müdürlüğüne yapılıyor.


Birleştirme işlemi; teknik yönü olması nedeniyle kadastro müdürlüklerini; tescili gerektirmesi nedeniyle de tapu müdürlüklerini ilgilendiriyor.


İki arsanın birleştirilmesi için başvuruda bulunulacak...