29 / 03 / 2024

arsada tevhit harcı 2015

arsada tevhit harcı 2015

İki veya daha fazla parselin birleştirilip tek bir parsel haline getirilmesine tevhit adı veriliyor.Peki arsada tevhiy nasıl yapılır?Arsada tevhit için neler gerekir?

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

Tapu tevhit harcı 2020!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında bulunan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2020 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte Tapu tevhit harcı 2020...

Tapu tevhit harcı 2019!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemi için 2019'da ne kadar harç ödenmesi gerekecek?

Tapu tevhit harcı 2018!

İki ayrı tapu tevhit işlemi ile birleştirilerek tek tapu haline getirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödeniyor? İşte tapu tevhit harcı 2018 oranları..

İfraz harcı 2017!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında ifraz işlemi de bulunuyor. İfraz işlemi, tevhit işleminin aksine tek tapu bölünebiliyor. Peki, ifraz harcı 2017 ne kadar?

Tevhit harcı 2017!

Tevhit işlemi, tapu müdürlüklerinde yapılabilen işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır? Tevhit harcı 2017 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2016!

Tapu tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması için yapılıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2016 ne kadar?

Tevhit harcı 2016!

İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. Ayrıca tevhit harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tevhit harcı 2016 ne kadar?

İki tapuyu birleştirme harcı!

İki farklı tapu, tevhit işlemi yapılarak birleştirilebiliyor. Bu işlemin tamamlanması için belli oranda harç ödemeleri de yapılıyor. Peki, iki tapuyu birleştirme harcı ne kadar?

Tevhit harcı 2015!

Tevhit işlemi, bir tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Peki, tevhit harcı 2015 ne kadar?

Arsada tevhit nasıl yapılır?

İki veya daha fazla parselin birleştirilip tek bir parsel haline getirilmesine tevhit adı veriliyor.Peki arsada tevhiy nasıl yapılır?Arsada tevhit için neler gerekir?

arsada tevhit harcı 2015 Haberi

arsada tevhit harcı 2015

Arsada tevhit nasıl yapılır?

Arsalar üzerinde yapılabilen işlemler atasında tevhit de bulunuyor.Tevhit işlemi ile birden fazla arsalar birleştirilebiliyor.Arsada tevhit, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla gayrimenkulün tek bir parsel halinde birleştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Arsada tevhit işleminde bir kişinin birden çok malları birleştirilebildiği gibi farkı kimselere ait gayrimenkullere de birleştirme işlemi uygulanabiliyor.


Tevhid işlemi için rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engeller olmaması gerekiyor. Tevhid işlemi için bazı evrakların da temin edilmesi gerekiyor.Bu evraklar:

*Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


*Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, 

    

*Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,


*Tescil bildirimi ve kontrol raporu,


*Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası...