28 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı terminal binası

Atatürk Havalimanı terminal binası

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini artıracak ek giden yolcu terminali açılmayı bekliyor. Atatürk Havalimanı'nın ek terminal binası tamamlandı.

Atatürk Havalimanı'nda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanında TAV Havalimanları ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasındaki devir teslim işlemleri bitti. DHMİ'ye teslim edilen mevcut terminal binasında bakım onarım çalışmaları başladı.

Atatürk Havalimanı 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor!

Atatürk Havalimanı, 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor. Atatürk Havalimanı içerisinde yer alan arazi daha sonra millet bahçesi olarak hizmet verecek. Terminal binaları ise kongre ve fuar merkezine dönüşecek.

Atatürk Havalimanı'nda taşınma hazırlıkları!

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması ardından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için terminal çevresinde bulunan bazı bölümleri tel örgülerle çevirdi.

Atatürk Havalimanı imara açılmayacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirtti. Arslan 'Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil' dedi.

Atatürk Havalimanı'nın ek terminal binası tamamlandı!

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini artıracak ek giden yolcu terminali açılmayı bekliyor. Atatürk Havalimanı'nın ek terminal binası tamamlandı.

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı'nın akıbetine ilişkin açıklama yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

Karat 34 Atatürk Havalimanı'nın yanı başında yükseliyor!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında tarihi fırsat!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz..

Tarkim Havacılık'ın Atatürk Havalimanı'ndaki 2 hangarı mühürlendi!

Tarkim Havacılık'ın Atatürk Havalimanı'ndaki 2 hangarı mühürlendi. Şirket çalışanlarının apron kartları iptal edilirken, hangarda bulunan 11 uçakta ise arama yapıldı.

AKT Turizm Kargo Havacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Atatürk Havalimanı Şubesi açıldı!

AKT Turizm Kargo Havacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Atatürk Havalimanı Şubesi, Cenk Gökhan Şube Müdürlüğü'nde 380 bin TL sermaye ile 22 Ağustos'ta Bakırköy'de açıldı.

Atatürk Havalimanı'nın ana giriş kapısı genişletiliyor!

28 Haziran'da yaşanan terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı'nda genişletilen güvenlik önlemleri nedeniyle oluşan uzun araç kuyruklarını azaltmak için ana giriş kapısının bulunduğu bölüme araç kontrol 'cep'i yapılıyor.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

Atatürk Havalimanı terminal binası Haberi

Atatürk Havalimanı terminal binası

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini artıracak dış hatlar terminalinin inşaatı tamamlandı. Dış hatlar giden yolcuların kullanacağı terminal TAV tarafından 75 milyon Euro yatırımla yapıldı.


Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre dış hatlar genişleme ve ek terminal binası kapsamında uçak köprüsü, otobüs kapısı ve ticari alan sayısı arttırılarak yolcu kapasitesi büyütüldü. Bir bölümü hizmete giren yatırımın son etabındaki 11 bin metrekarelik ek yolcu termalinin inşaası tamamlandı.


Açılışa hazırlanan ek terminal binasının, şu anda bulunan gidiş katından farklı olarak ayrı girişi bulunacak. Projede, enerji geri kazanımlı sistem ve tüm yolcu köprülerinde çevre ve gürültü kirliliğini en aza indirecek teknolojiler kullanıldı. Açılışla ilgili henüz kesin tarih verilmedi.


Fransa Ulusal Sivil Havacılık Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, İstanbul'un havayolu yolcu sayısında Avrupa üçüncüsü olduğu belirlendi. Yılın ilk yarısında 28.6...