26 / 04 / 2024

avi alkaş yabancıya konut satışı

avi alkaş yabancıya konut satışı

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

Yabancıya her yıl 100 bin konut satılacak!

Yabancıya konut satış adedinde 2019 beklentisinin yaklaşık 45 bin olduğunu belirten Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ''Yabancılara kısa vadede yıllık 100 bin adet konut satılması hayal değil'' diye konuştu.

Yabancıya bu yıl 6 milyar dolarlık konut satıldı!

Halk GYO Genel Müdürü ve GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, "Sektör olarak 2019 yılında yabancıya satışa ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu yıl itibarıyla 6 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık. 2019 için hedef 10 milyar dolar" dedi...

Yabancıya konut satışında 2018'i 6 milyar dolar ile kapatacağız!

Real Estate Stars ödül töreninde konuşan GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, "Bu yılı yabancıya 6 milyar dolar konut satışı ile kapatacağız ama 2019 hedefimiz, 10 milyar dolarlık satış" dedi. 

‘Satış vaadi' ayarıyla yabancıya 50 bin konut satılacak!

250 bin dolarlık konut almayı 'vaat eden' yabancıya da artık vatandaşlık hakkı verilecek. Bu kararla, yabancıya 10 milyar dolarlık 50 bin konut satılması bekleniyor.

Yabancıya satılan 3 konuttan biri İstanbul'da!

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri satış kaydedildi. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu söyledi. 

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Yabancıya yapılan konut satışları 9 ayda yüzde 58,5 arttı!

2018 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yabancıya yapılan konut satışları yüzde 58,5 arttı...

Murat Kurum: Yabancıya 5 bin 600 konut satışı gerçekleştirdik! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasındaki bedeli, 250 bin dolara düşürdük. Bunun semeresini de eylül ayında net bir şekilde aldık. Geçen seneki eylül ayına oranla yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 satış gerçekleştirdik" dedi..

Yabancıya konut satışında vatandaşlık işlemlerine dikkat!

250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılar tapu kayıtlarına üç yıl satılmama şerhi koyularak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecek. Peki, yabancıya konut satışı vatandaşlık işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolar!

Türkiye genelinde yabancıya yapılan konut satışı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 129,6 artarak 3 bin 866 oldu. Vatandaşlık limitinin de düşürülmesi ile birlikte yabancılara yıllık 10 milyar dolarlık satış yapılması bekleniyor...

Yabancıya 1 yılda 50 bin konut satabiliriz!

Vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi gayrimenkul sektörüne de yeni bir ivme kazandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bir yılda yabancıya 50 bin konut satıp, ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlanabileceğini belirtti. 

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

avi alkaş yabancıya konut satışı Haberi

avi alkaş yabancıya konut satışı

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, bir televizyon programına katıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Alkaş, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yabancılara konut satışında her türlü kanalı kullandıklarını ve sağlık turizminin önemli bir kanal olduğunu ifade eden Alkaş,  sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj haline geldiğine dikkat çekti. 

Yabancıya konut satışında İranlı damgası!

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını...