27 / 04 / 2024

avm kent dokusu

avm kent dokusu

Taksim Gezi Parkı’yla yeniden gündeme gelen AVM’lerin İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm kentlerin dokusuna sızdığı belirlendi.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Batıkent Meydan AVM yenilenecek!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından Meydan AVM önünde bulunan etkinlik alanını baştan aşağı yenilenmesi planlanıyor.

Sincan AVM 43.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Sincan AVM'yi satışa çıkardı. 24 Aralık'ta gerçekleşecek ihalenin satış bedeli 43 milyon 685 Bin 140 TL olarak belirlendi.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

Bursa Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesi satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 14 bin 761,05 metrekare yüzölçümlü Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesini ihale ile satışa sunuyor...

Gala Batıkent fiyat listesi 2018!

Hastaneye 3 dakika, AVM'ye 4 dakika ve metroya 15 dakikalık mesafede konumlandırılan Gala Batıkent Evleri'nde 1+1 daireler 159 bin TL'den başlıyor...

Vadistanbul AVM’nin mimarları İstanbul’a müze tasarlamak istiyor!

Özgenler Kardeşler, yurtdışındaki deneyimlerini İstanbul’a taşıdı. En son Vadistanbul AVM’ye imza atan mimarların hayali bir İstanbul Kent Müzesi tasarlamak.

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

avm kent dokusu Haberi

avm kent dokusu


Taksim Gezi Parkı’na AVM kurma girişimi, giderek büyüyen bir kitlesel protesto ve toplumsal muhalefet hareketine dönüşerek ülke ve dünya gündemi haline gelirken, bu tür ticari merkezlerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropoller başta olmak üzere ülke genelinde hızla çoğaldığı ve giderek neredeyse tüm kentlerin ekonomisi ve kentsel dokusuna sızdığı belirlendi.


DÜNYA’nın, Alışveriş Yatırımcıları Derneği verilerinden yaptığı belirlemeye göre, özellikle son on yılda sayıları hızla artan söz konusu büyük alışveriş merkezlerinin (AVM) bulunduğu il sayısı mart sonu itibariyle 54’e, toplam AVM sayısı da 299’a ulaştı. AVM’lerin 91’i İstanbul’da bulunuyor. AVM sayısında bu ili 32 adetle Ankara, 18 adetle İzmir, 13 adetle Antalya, 9’ar AVM ile Kocaeli ve Bursa izliyor. Daha sonra 7’şer AVM ile Konya, Aydın ve Balıkesir, 6’şar AVM ile Tekirdağ...