24 / 04 / 2024

avusturya tarihi bina

avusturya tarihi bina

Avusturya'da yaşayan Trabzonspor taraftarı Ahmet Akyurt sahibi olduğu binayı bordo maviye boyadı. Belediyenin yaptığı itirazlar rağmen bina Trabzonspor renklerinde kaldı. 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Kars'taki tarihi bina TÜGVA'ya tahsis edildi!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Tarihi bina 'Şura-i devlet' 54 milyon TL'ye yeniden yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

avusturya tarihi bina Haberi

avusturya tarihi bina

Avusturya'nın Innsbruck kentine bağlı Telfs belediyesinde yaşayan Ahmet Akyurt şehrin tarihi yapılarının bulunduğu işlek caddelerin birinde 3 katlı bir binaya sahip. Akyurt, binayı tadilattan geçirip, Trabzonspor'un renkleri olan bordo maviye boyadı. Ahmet Akyurt, tadilattan geçirdiği tarihi binanın dış kapılarını Trabzon'dan getirtti. Yenilenen ve bordo-mavili renklerle süslenen tarihi bina, Türk motiflerinin yer aldığı kapılarıyla diğer binalardan ayrılarak dikkati çekiyor.
 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Telfs belediyesi binanın renginin şehrin dokusuna uygun olmadığına hükmetti ve Trabzonlu vatandaştan dış cephe rengini değiştirmesini istedi. Belediyenin talebini reddeden Akyurt, tüm ısrarlara rağmen binanın mevcut rengini değiştirmeme yolunu seçti.

Belediye, Akyurt'a boyayı alma, işçilik masraflarını karşılama ve çalışmaları yapma sözünü verdi.Fakat, Ahmet Akyurt binanın bordo-mavi renkte kalması yönünde ısrarlı tavrını sürdürdü. 


Akyurt, ayrıca binasının alt...