24 / 04 / 2024

Balıkesir kırsal kesimlerdeki eski okul binaları

Balıkesir kırsal kesimlerdeki eski okul binaları

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Beylikdüzü Belediyesi Balıkesir Kültür Merkezi'nin yapımını üstlendi!

Beylikdüzü Belediyesi, Balıkesir Manyas Belediyesi tarafından bölgede temeli atılan Kültür Merkezi ve Çok Amaçlı Sosyal Tesis'in yapımını üstlendi. Temeli atılan proje 750 metrekarelik alanda inşa edilecek.

Balıkesir Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni binasında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni hizmet binasına taşındı.

Balıkesir’in en büyük konut projesi geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK)'un Nisan ayında temellerini attığı inşasına başladığı bin 334 konutluk dev projenin tanıtımı Avlu Balıkesir Sergi Salonu'nda yapıldı.

Balıkesir Bilim Merkezi için Tubitak-Büyükşehir protokol imzaladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı’na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzaları atıldı.

Balıkesir Ayvalık'ta 3.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Balıkesir Defterdarlığı Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Ayvalık'ta bulunan arsa ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 4 Temmuz'da yapılacak..

Balıkesir’e 3 yılda 1 milyar 250 milyon liralık yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’e 3 yılda 1 milyar 250 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimleri yapıldı.

TOKİ’den Balıkesir’e 1 milyar liralık yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tamamlanan 1 milyar liralık yatırımların açılışına katıldı.

Balıkesir Büyükşehir vizyon projeleri ile Antalya’da!

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğinde, Pyramids Grup Fuarcılık tarafından düzenlenen Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Fuara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Balıkesir Büyükşehir vizyon projeleri ile MIPIM’de!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarı olan MIPIM'de yerini aldı.

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi'ndeki imar itirazları kabul edildi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ın başkanlığında yapıldı.

Balıkesir kırsal kesimlerdeki eski okul binaları Haberi

Balıkesir kırsal kesimlerdeki eski okul binaları


İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Ok önergesinde "Balıkesir İl Merkezi ve İlçe kırsal mahallelerinde 1950 ve 1960'lı yıllarda başlatılan okul projeleri kapsamında devletin bütçesinden kaynak aktarılarak zor şartlar altında yapılan okulların bugünlerde taşımalı eğitime geçmesinden dolayı virane olduğu, ahır, çöplük hatta bazı okulların harabeye dönüştüğü iddia edilmektedr." dedi.

Sorularının Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Ok, okulların sosyal tesislere dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini sordu.

"Kırsal kesimlerde köy konağı, hayır yemek yapım yeri, sosyal tesis, çocuk parkı, kütüphane gibi sosyal tesislere ihtiyaç duyuluyorken, devletin elinde bulunan ve hiçbir şekilde kullanılmayan bu binalar köy halkının kullanımı için sosyal tesislere dönüştürülecek...