16 / 04 / 2024

Balkon kapatma kat mülkiyeti

Balkon kapatma kat mülkiyeti

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Avcılar'da bir binanın beşinci katındaki balkon çöktü!

İstanbul Avcılar'da 5 katlı eski bir binanın beşinci katındaki dairesinde bulunan balkon çöktü.

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemi sebebiyle evde kalan vatandaşlar tadilata yoğunlaştı. Bu dönemde en çok boya ekipman satışları artış gösterdi. Bunu balkon kapatma ve koltuk döşeme izledi...

Balkon kapatma hangi şartlarda imara aykırı sayılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Balkon kapatma işlemine müteahhidin yetkisi var mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Balkon kapatma imar barışına girer mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, balkon kapatma imar barışına girer mi?

Çukurova Balkon’da 138 bin TL indirimle 2+1 daire fırsatı!

Çukurova Gayrimenkul, GYODER, KONUTDER ve İNDER öncülüğünde konut sektörünü canlandırmak üzere başlatılan peşin ve kredili alımlarda yüzde 20 indirime ek olarak yüzde 5 peşinat ve 120 ay 0.98 faiz kampanyasına Çukurova Balkon projesi ile katıldı.

Balkon tadilatı için kat maliklerinden izin alınır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, balkonunda tadilat yaptırmak isteyen kat malikleri, diğer kat maliklerinden izin almak zorunda mı?

Konut alırken neye dikkat etmeli?

İnşaat firmalarının doğa dostu projelere yönelmesi teras, balkon ve kat bahçeli konut projelerine olan ilgiyi de beraberinde getirdi.

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

Cam balkon devri bitti!

Bir yerlere yetişme durumu, günümüz insanının durup, nefes alacağı, kendine ait özel yaşam alanlarının değerini bir kat daha arttırırken Binaların gittikçe yükseldiği şu dönemde, balkon ve teraslar insanlar için en önemli “nefes alma yeri” olarak düşünülüyor.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması son başvuru tarihi 29 Nisan!

Antalya “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 29 Mart’ta başladı Toplam 35 bin lira para ödüllü yarışmaya katılmak isteyenler formlarını 29 Nisan’a kadar elden Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edebilecek.

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Güzelbahçe Belediyesi'nden En Güzel Bahçe yarışması!

Güzelbahçe Belediyesi'nin bu yıl 6.'sını düzenlediği "En Güzel Bahçe" yarışması sonuçlandı. Bahçe, balkon, teras ve site bahçesi olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmaya 51 bahçe ve balkon sahibi katıldı.

Balkon kapatma kat mülkiyeti Haberi

Balkon kapatma kat mülkiyeti

52 haneli, 2 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum. Yeni satılan bir daire, balkon iç duvarını tamamen farklı desenlerde fayans kapladı ve tüm cephe balkonlarını kapatıyor. İtiraz edince “Müteahhitten izin aldım” dedi ve işi durdurmadı. İtiraza devam edince “Henüz satılmamış 5 daire var, tüm daireler satılsın, toplantı istensin çoğunluğa göre hareket ederim” diyor. Bu durumda ne yapmamız gerek? Tüm bu itirazlar konuşma yoluyla yapıldı herhangi bir tutanak ya da resmi bir belge oluşturulmadı. Bu doğru mu? ● S.T.

Şu balkonlar kadar problem yaratan bir alan daha olamaz. Sanki kutsal bir emir ‘balkonları kapatın’ diyor. Herkes büyük bir gayretle balkon kapatıyor. Balkonsuz daire isteyen balkonsuz daire alsın. Bir balkon kadar alan daha isterseniz bu kadar daha büyük daire alın. Bilin ki balkon...