25 / 04 / 2024

batman Kültür Merkez

batman Kültür Merkez

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonu 7 Haziran'da tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonunun 7 Haziran tarihinde bitirilmesi planlandığını dile getirerek, "Bu merkez açıldığında birçok misafire kültür hizmeti verecek." diye konuştu.

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...

Konaklı Kültür Merkezi'nde sona geliniyor!

Alanya Belediyesi tarafından Konaklı Mahallesi’nde yeni bir kültür merkezi yapılıyor. onaklı merkez ve çevre mahallere hizmet verecek kültür merkezinin yüzde 70'i tamamlandı.

Kahramankazan'da her mahalleye kültür evi inşa edilecek!

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında bulunan ve tüm merkez mahallelere yapılması planlanan Kültür Evleri projesinin ilki için harekete geçildi.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…

Edirne'deki Atatürk Kültür Merkezi yükseliyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında 750 kişilik kapasiteye sahip olacak merkez bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Kağıthane Kültür ve Sanat Kompleksi tamamlanıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, inşaatı süren Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki Kültür ve Sanat Kompleksi'ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetledi.

​Bingöl Merkez Kültür Mahallesi’nde dönüşüm başladı!

​Bingöl Belediyesi tarafından Merkez Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalar başladı.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Haliliye'de gençlik ve kültür merkezi çalışmaları sürüyor!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, gençlik ve kültür merkezi, kapalı yüzme havuzu, kadın yaşam merkezi ve yaşlı bakımevi inşaatlarını, merkez mahalle muhtarlarına tanıttı.

batman Kültür Merkez Haberi

batman Kültür Merkez

Batman Kozluk'ta 9 Haziran 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerin haince gerçekleştirdiği saldırısı sonrasında şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Çorum Belediyesi tarafından yapılan kültür merkezine verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaptığı yazılı açıklamasında, Balıkesir Edremit'te mezunlar derneği tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'nin isminin değiştirildiği iddialarına tepki verdi. 

Mezarlığı Çorum Osmancık'ta olan şehit öğretmenin isminin okulun isminden silinmeye çalışılmasının doğru olmadığından bahseden Aşgın, şunları söyledi:

"Edremit Anadolu Lisesi'ne şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı veriliyor ve orada mezunlar derneği ayağa kalkıyor. Edremit Anadolu Lisesi olan ismin Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olmasına itiraz ediyorlar. İtiraz ederken de büyük bir hadsizlik yapıyorlar. 'Hiç kimsenin bedavadan nam salmasına müsaade etmeyiz' diyorlar. Biz de hiç kimsenin şehitlerimize bu şekilde ifade kullanmasına müsaade...