27 / 04 / 2024

bina aidatı ödeme

bina aidatı ödeme

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi!

Aidat toplama işleminde 'mobil ödeme' dönemi başlatan Payguru, işletmelere yeni hizmet veriyor. Bu süreçte; derneklerden vakıflara, kooperatiflerden apartman ve site yönetimlerine kadar pek çok kurum için aidat toplama SMS ile yapılabilecek.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Site aidatını kartla ödeyebilirsiniz!

Online ödeme yapmaya alışan tüketiciler, oturduğu sitenin aidatını da aynı yolla ödeyebiliyor. Site sakini, daha sonra tekrar kullanmak üzere kattan otomatik ödeme talimatı verilebiliyor.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Elite Concept’te 2 yıl aidat yok!

Elite Concept projesinde aidatı sıfırlayan Şua İnşaat, yüzde 10 indirim, 48 ay sıfır faiz ve kişiye özel ödeme planı uyguluyor.

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Cepten aidat ödemek isteyenler Apsiyon'da!

Site, rezidans ve iş merkezi gibi toplu yaşam alan yöneticilerinin dijital asistanı olarak hizmet veren Apsiyon, Temmuz 2013’ten beri verdiği “Kredi Kartıyla Aidat Tahsilatı” hizmetine; “Kart Saklama” ve “Otomatik Ödeme” özelliklerini de kattı!

Trabzon'da kentsel dönüşüme 950 milyon TL ödeme yapıldı!

Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında bin 645 bina kamulaştırılarak hak sahibi 11 bin 769 kişiye yaklaşık 950 milyon liraya ödeme yapıldı. Bu projelerle birlikte Trabzon şehri daha modern bir görünüme sahip oldu.

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

bina aidatı ödeme Haberi

bina aidatı ödeme

10 mesken, 1 dükkandan ibaret binada dükkan sahibiyim. Yönetim dükkandan aidatı ve yakıt parasını çift toplamaktadır. Üstelik dükkan geceleri kapalı yani meskenler benden daha çok ısınıyor. Buna karşın ben dükkandaki radyatörleri söküp ödemeyi engelleyebilir miyim? • L.K. 


Kat mülkiyeti mevzuatı uygulanan bir binada aidat ve ortak giderler yönetim planında gösterildiği şekilde ödenir. Şayet yönetim planında açıklık yok ise bu halde kanunun gösterdiği biçimde ödenir. 

Kanunda işyerlerinin, meskenlere göre iki kat aidat ödeyeceğine dair bir hüküm yok. 

Kanunda "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi ücretleri eşit, diğer giderler arsa payı oranında bölüştürülür" diyor. Şayet dükkan büyük ve arsa payı da meskenlere göre iki kat ise sizin fazla para ödemenizin anlamı var. 


Ancak böyle bir büyüklük yok ise sizden fazla para isteniyor. Bunun için daha kesin...