26 / 04 / 2024

bina dönüşümü nedir

bina dönüşümü nedir

İnşaat sektörü için mutluluğun formülü gibi görünen bu başlık, aslında ülkemizi bekleyen en büyük kentsel ihtiyaç olan kentsel dönüşüm konusunda varmamız gereken nihai noktayı işaret ediyor.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Bina bazlı dönüşüm doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bina bazlı dönüşümün, doğru bir dönüşüm olmadığının altını çizdi. 

Kentsel dönüşüm nedir?

Bursa Karacabey Haber Gazetesi köşe yazarı Ahmet Kudu bugünkü yazasında "Kentsel dönüşüm nedir" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

bina dönüşümü nedir Haberi

bina dönüşümü nedir

Akademik odalar, belediyeler, bakanlık ve özel sektör arasında, yoğunluğu arttırma konusundaki haklı eleştirileri gözetecek bir emsal artışı ile fikren bir kentsel barış sağlanmadan, gerçek bir kentsel dönüşümün başlaması hayaldir. Yoksa biri yapar, biri bozar. Tıpkı şuan yaşadığımız gibi.


İnşaat sektörü gibi paydaşlarının birbirine sağır ve adeta kendi seslerine aşık oldukları bir sektörde, bir konuyu istisnasız tüm taraflarıyla istişare edip ortak karar alma olgunluğuna ulaşılamamış olması, bugün kentsel dönüşüm konusunda yerinde saymamızın temel nedenlerinden biri haline gelmiştir. Şöyle ki, akademik odalar, belediyeler, bakanlık ve özel sektör arasında, birbirinin rakibi değil paydaşı oldukları bilincinin henüz oluşmamış olması, kentsel dönüşüm gibi ivedilikle hayata geçirilmesi gereken bir toplumsal sorun karşısında beklenen adımların atılmasını engellemektedir. Kararlar birlikte değil, birbirine rağmen alındığı için, görüşü dikkate alınmayan(lar)...