26 / 04 / 2024

Bolu Yıldırım Bayezıd Camisi

Bolu Yıldırım Bayezıd Camisi

Bolu’nun 19 yy tarihi dükkan mimari özelliklerini bugüne taşıyan, dört depremden hasar almadan günümüze gelebilen arasta yapıları, bugün depremde yıkılabilir riskli bina olarak tespit ettirilerek kentsel dönüşüm kanunu adı altında yıkılmak istenmektedir.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Binali Yıldırım: Deprem dönüşümünü tamamlayacağız!

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımlardan ve ulaşım projeleri hakkında konuştu.

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, şimdi de Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi inşaatı başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor. 

Yıldırım Belediyesi dönüşüm projelerinde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi esasıyla yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kentte yürütülen ve planlanan kentsel dönüşüm projelerinin, vatandaşlara tüm detaylarıyla anlatıldığı merkezden övgüyle bahseden Bakan Özhaseki, Yıldırım’ın kentsel dönüşümde örnek alınması gerektiğini belirtti

Bursa Yıldırım Metrosu için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım metrosu için düğmeye bastı.

Yıldırım Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Bursa Valisi İzzettin Küçük'e bilgiler verdi.

Yıldırım Teferrüç'te dönüşüm başlıyor!

Yıldırım Belediyesi tarafından Teferrüç Mahallesi’nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi, Uludağ’ın eteklerindeki plansız yapılaşmanın sebep olduğu kötü görüntüleri ortadan kaldırarak turizme katkı sağlayacak.

Bolu Yıldırım Bayezıd Camisi Haberi

Bolu Yıldırım Bayezıd Camisi

Yapı doğusundaki Süreyya Oteli ile aynı özellikleri taşıdığı halde kurul tarafından bugüne kadar tescil edilmemiş ve üstüne yıkım kararı vermiştir. Mal sahiplerinin yapının tescillenmesi ve restorasyonu konusundaki taleplerini de somut bir gerekçe göstermeden “2863 sayılı yasa kapsamında tescil edilmesine gerek olmadığına” diyerek red etmiştir.

“Yapılar 1800’lü yılların sonunda yapılmış ve Bolu Arastası’nın bir parçasıdır.”

Bolu’nun en eski fotoğraflarına baktığımızda; bu dükkanların Yıldırım Bayezıd Camisi etrafında oluşmuş tarihi Bolu Arastası’nın bir parçası olduğu görülmektedir. Arastanın ortasından Ankara İstanbul bağlantısını sağlayan Posta Caddesi (bugünkü İzzet Baysal Caddesi geçmektedir. Posta Caddesi Süreyya Oteli’ne kadar olan yapılar 3 katlı konaklama işlevi olan yığma kagir hanlardan oluşmaktaydı. Bugün bu yapıların tamamı yıkılarak yerlerine 5-6 katlı yapılar yapılmış sadece rekonstrüksyonu yapılan tescilli Süreyya Oteli kalmıştır. Süreyya Oteli’nden...