23 / 04 / 2024

Bombardier yht

Bombardier yht

Dünya devi Kanadalı tren ve uçak üreticisi Bombardier, TCDD’ nin yeni ‘çok yüksek hızlı tren’ ihalesine kilitlendi. Bombardier bu ihaleyi alırsa üretimi Türkiye’de yapmayı planlıyor...

İzmir-Ankara YHT 2019'da bitecek!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "YHT'yle önce Ankara'ya, oradan da tüm Anadolu'ya bağlanacak hatlarımızla, ürünler en uca kadar ulaştırılacak. İzmir-Ankara YHT'nin tamamı 2019 yılı içinde bitecek" dedi

Ankara-İstanbul YHT'ye 312 milyon Euro'luk kredi!

İslam Kalkınma Bankası, Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren (YHT) seti için 312 milyon avroluk finansmanı onayladı.

Ankara YHT Garı açıldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Gar açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Ankara YHT Garı bugün açılıyor!

Ankara YHT Garı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açılıyor. Gardan günde 50 bin yolcu seyahat edecek.

Bombardier, Ankara’da 100 milyon dolarlık fabrika kuracak!

Sayılı hızlı tren ve uçak üreticilerinden Bombardier hızlı tren ihalesi için kolları sıvadı. TCDD'nin alacağı 80 hızlı trene talip olan şirket ihalenin kazanılması halinde Türkiye'ye yatırım yapacakalrını belirtti.

İstanbul - Antalya arası YHT ile 4 saate düşecek!

Haydarpaşa Garı, yüksek hızlı tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek. İstanbul - Antalya arası YHT ile 4 saate düşecek...

Konya Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışmalar başladı!

Konyalıların merakla beklediği ve kamulaştırması yılan hikâyesine dönen Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışma başladı. AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Garlar kanı pompalayan merkez görevi görüyor. Bu açıdan gar Konya için bir misyondur” dedi

Ankara YHT Garı, Eylül'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Ankara YHT Garı'nda tüm işler tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Eylül sonunda hizmete gireceğini öngörüyoruz" dedi.

Ankara YHT Garı'nın inşaatında sona gelindi!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 99,5'lik ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası başlatıldı!

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı.

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Yaşar Oytuğ Yenihayat Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Ideal Standard Ankara YHT Garı'na imza attı!

Dünya devi Ideal Standard, Ankara’nın en gözde projelerinden Yüksek Hızlı Tren Garı’na imzasını attı. YHT Ankara Garı Projesi’ne modern ve zarif tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Ankara YHT Garı Temmuz ayında tamamlanacak!

Ankara YHT Garı, ilk etapta günlük 20 bin, ilerleyen zamanlarda ise günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Ankara Garı'nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 86'lık ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı, temmuz ayında tamamlanacak.

Bombardier yht Haberi

Bombardier yht

Türkiye’ye yönelik yatırım iştahını kabarttı. İstanbul’da Yan Sanayi Geliştirme Ofisi de bulunan Kanadalı dev, TCDD ihalelerini sıkı takibe aldı. Bu yılın önde gelen ihalelerinde ana oyuncu olmak istediklerini vurgulayan Bombardier Demiryolu Araçları Bölümü Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Yüksek Hızlı Tren Satış Başkanı Furio Rossi, “TCDD tarafından lokalizasyon ihtiyacı duyurulan yeni ‘çok yüksek hızlı tren’ (VHS- Very High Speed) ihalesine odaklandık. Yüksek sayıda potansiyel tedarikçileri ve ortakları değerlendiriyoruz. Bombardier Transportation olarak eğer bu ihaleyi kazanırsak, planımız Türk sanayisinin de katılımıyla bu trenin üretimini Türkiye’de gerçekleştirmek” dedi. 


Türkiye için özel ekip oluşturdu 


Türkiye’de çok etkileyici bir demiryolu genişleme programı başlatıldığını ve ülkenin demiryolu sistemleri için yatırım planlarından çok etkilendiklerini ifade eden Furio Rossi, şöyle konuştu: “Ülkenin önümüzdeki 10 yıl içinde 45...