20 / 04 / 2024

BSMV açılımı nedir

BSMV açılımı nedir

Tüketici kredilerine tahakkuk eden BSMV nedir, BSMV nasıl hesaplanır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan son dakika! 27 bin personel alınacak! Başvuru tarihi açıklandı mı? İşte flaş ilan detayları...

Merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin branş dağılımı resmen açıklandı. 2022 yılının sonuna kadar 27 bin personel alınacağı duyuruldu! Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir? İşte merak edilenler...

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Nef yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020 yılında devam edeceklerini anlattı.

BSMV açılımı nedir Haberi

BSMV açılımı nedir

BSMV nedir?

BSMV'nin açılımı; Banka Sigorta Muamele Vergisi’dir.


Banka ve Sigorta işlemlerinden doğan ve bu işlemlerin miktarları ya da gelirleri üzerinden hesaplanan bir vergi türüdür. Bir başka deyişle, Merkez Bankası talimatları doğrultusunda kredilendirme işlemlerinden doğan vergiyi bankaların müşterilerinden tahsil ettiği bir vergi türüdür.


BSMV, tüketici kredilerine tahakkuk eden BSMV, taksitler ile birlikte resmi kurumlara ödenmek üzere krediyi kullandıran kurumca müşterilerden tahsil ediliyor. BSMV nedir sorusunu yanıtladıktan sonra, BSMV nasıl hesaplanır sorusunu yanıtlayalım:


BSMV Nasıl Hesaplanır?

Krediler hesabınız anapara, faiz ve vergilerden oluşmaktadır. Bilindiği gibi aylık anapara ve faiz miktarı her ay farklılık gösterir ve BSMV ise aylık faiz tutarından yüzde 5 olarak uygulanır.



Işıl Seren...