24 / 04 / 2024

buildingSMART Türkiye nedir

buildingSMART Türkiye nedir

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

BMW'nin M modelleri ve Türkiye'de olmayan canavarı XMîn özellikleri nedir? İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Henüz Türkiye'de satışta olmayan BMW'nin XM modeli için aracın özellikleri merak ediliyor. BMW'nin M serisinin 2023 fiyat listesini bu haberde okuyacaksınız. Peki BMW M serisinin 2023 fiyat listesi nedir?

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Kia EV6 Türkiye'de satışa sunuldu mu? Kia EV6 kaç TL? Kia EV6 özellikleri nedir?

Kia EV6 hakkında sorular sorulmaya başladı. Kia EV6'nın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmadığı ve kaç TL olduğu için araştırılıyor. İşte elektrikli model Kia EV6 hakkında merak edilenler!

Kaşıkçı Elması Türkiye'nin hangi müzesinde sergileniyor! Çalındı iddiası nereden çıkarıldı çöp kutusunda mı bulundu?

Kaşıkçı elması'nın çalındığı haberi Türkiye'nin gündemine oturdu. Milyonlarca insan filmlere bile konu olan Kaşıkçı elmasıyla ilgili bilgileri merak ediyor. Kaşıkçı elması nedir, çalındı iddiası nereden çıkarıldı, çöp kutusunda mı bulundu? İşte detaylar...

2022 Renault Trafic artık Türkiye’de! İşte Renault Trafic özellikleri ve fiyat listesi

Türkiye'de sevilen hafif ticari araçlar arasında olan Renault Trafic'in yeni modeli Türkiye'de satışa çıktı. Peki 2022 Renault Trafic nedir? 2022 Renault Trafic özellikleri nelerdir? İşte detaylar...

buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başladı!

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası nedir?

Türkiye için Kazanç Vakti kampanyasına dair detaylar bugün açıklandı. Toplantıya gayrimenkul sektörünün dev isimleri katıldı. Peki Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası nedir?

Önder Halisdemir, İkinci Vatan Türkiye Programı'nı anlattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir İkinci Vatan Programı ile ilgili makale yazdı. İkinci Vatan Türkiye Programı nedir. İşte programın detayları..

buildingSMART Türkiye nedir Haberi

buildingSMART Türkiye nedir

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde bir araya gelen mimar, mühendis, müteahhit, teknik müşavir, yazılımcı, danışman, akademisyen ve inşaat malzemesi sanayisi temsilcilerinden oluşan proje ortakları; sayısal dönüşümün öncüsü 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş sürecini başlattı.

Habertürk'te yer alan habere göre BuildingSMART Türkiye Çalışma Grubu, BIM (Building Information Modelling/Yapı Bilgi Modellemesi) İcra Kurulu Başkanı Richard Petrie ile İngiltere'nin başkenti Londra’da bir araya gelerek buildingSMART Türkiye temsilciliğinin kurulması için resmi başvurusu yaptı.

KÜRESEL STANDARTLAR, ULUSAL STANDARTLAR OLARAK KABUL EDİLİYOR

Richard Petrie, buildingSMART’ın en önemli misyonunun açık ve paylaşılabilir sosyal altyapının toplumsal, çevresel ve ekonomik faydaların kazanılması açısından dünya çapında ticari ve kurumsal süreçlere uygulanabilirliği konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Petrie, “BIM konusunda uluslararası standartların oluşturulmasında işin tam ortasındayız. Tedarikçilerin çoğu bu standartların...