19 / 04 / 2024

bulgar vakfı şişli eml imar

bulgar vakfı şişli eml imar

Bulgar Kilisesine iade edilen Şişli'deki arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar askıya çıkarıldı Yeni plana göre. yapılacak tüm binalar estetiğe uygun, siluete zarar vermeyen tarzda insa edilecek.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Şişli Belediyesi ile AKUT Vakfı arasında protokol imzalandı!

İstanbul Şişli Belediyesi ilçe genelinde afet ile mücadele etmeye devam ediyor. Belediye bu çalışmalar dahilinde AKUT Vakfı ile protokol imzaladı.  

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binalar için rant tartışması!

Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL'ye devreden karara mahkeme dur dedi. Belediye Başkanı Hayri İnönü, binaların Şişli halkına iade edileceğini söyledi.

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devri iptal edildi!

Şişli Belediyesi’nde 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı’na 1 TL karşılığında devreden karar yine gündemde. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kararın iptali için mahkemeye başvurdu. İnönü, mahkemeden olumlu cevap aldı.

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

Taşyapı-Bulgar Vakfı Şişli projesinin detayları belli oldu!

Taşyapı'nın Bulgar Vakfı Şişli arazisinde inşa edeceği karma projesinde detaylar belli oldu. Konut, ofis, otel ve ticari ünitelerin yer alacağı proje yaklaşık 619 milyon TL'ye mal olacak...

İzmir Çiğli'de cemevi yapılması için arazi devri gerekli!

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 'Songül Yaşar'ın görevden alınması şartıyla cemevini yapacağım iddiaları asılsız' dedi. Cem Vakfına ait araziye belediye tarafından inşaat yapılabilmesi için arazinin belediyeye devri gerektiğini söyledi.

Şişli'deki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi!

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

Şişli Ermeni Mezarlığı’nın tapusu kiliseye verildi!

İstanbul’un merkezi Şişli’de bulunan 700 milyon TL değerindeki tarihi Ermeni Mezarlığı’nın tapusu 80 yıl sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı’na iade edildi

Şişli'de otel inşaatı hafriyat çalışmalarında tarihi yapı bulundu!

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

Şişli'de bir gecekondunun tahliyesi sırasında tartışma yaşandı!

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Melihşah Sokak'ta gecekondusu bulunan Erol Şengöz'ün İstanbul Sultan Beyazıt Vakfı'na ait arsa üzerindeki evleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tahliye edilmek istendi...

1953 yılında Şişli'de 5.407 metrekare arazi acele satılacakmış!

1953 yılında eski Şişli Bulgar Hastanesi ve tenis sahası arasında 43 bin 262 metrekarelik arazinin 1/8 hissesi olan 5 bin 407 metrekare arazi acele satılacakmış.

Şişli Bulgar Vakfı arazisinin imar planları askıda!

Bulgar Kilisesine iade edilen Şişli'deki arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar askıya çıkarıldı Yeni plana göre. yapılacak tüm binalar estetiğe uygun, siluete zarar vermeyen tarzda insa edilecek.

bulgar vakfı şişli eml imar Haberi

bulgar vakfı şişli eml imar


Bulgar Kilisesi'ne iade edilen Şişli'deki 59 bin metrekarelik arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) tarafından hazırlanan yeni imar planı, onaylanarak askıya çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl mahkeme kararıyla Bulgar Eksrahlığı Vakfı olarak anılan Bulgar Kilisesi'ne iade edilen arazide yapılacak tüm binalar, parklar ve özel alanları kapsayan ve "Özel Proje Alanı" olarak anılan arazi "Yeşil mahalle" olacak. İnşa edilecek yapıların tamamının siluete zarar vermeyen ve estetiğe uygun yapılar olması gerektiği plan notlarında yer alırken bina yüksekliklerinin ve blok ebatlarının belirlenmesi noktasında son karar bakanlığa bırakıldı. 


BİSİKLET YOLU PLANDA


Plan notlarına göre proje alanının tamamında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için özel bisiklet alanları ve yolları bulundurulması zorunlu olacak. 

Proje alanı suyu da tasarruflu kullanacak. Yapılara entegre edilecek su toplama ve arıtma sistemleriyle tüm yağmur ve drenaj...