28 / 03 / 2024

bursa kensel dönüşüm

bursa kensel dönüşüm

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Serkan İnceoğlu bugün köşesinde "Dönüşümde ‘rantsal’ hareketler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte İnceoğlu'nun "Dönüşümde ‘rantsal’ hareketler" yazısının detayları.

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Bursa'nın kentsel dönüşüm krizi çözülüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm krizinin çözülmesi için harekete geçildi. Büyükşehir Beledi Meclisi tarafından bölge hakkında önemli kararlar alındı. 

Bursa Soğanlı'da kentsel dönüşüm oyunu!

Bursa'nın Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlar muhalefet tarafından kışkırtılıyor. Gerçeği öğrenen vatandaşlar astıkları pankart için özür diledi...

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa'da kentsel dönüşüm engelleri çözülüyor!

Bursa’da kentsel yenilenme nedeniyle yıkılan ancak yasadaki boşluklar sebebi ile bir türlü yapılamayan alanların dönüşümüne imkan sağlayan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

bursa kensel dönüşüm Haberi

bursa kensel dönüşüm

Kentsel dönüşüm denilince…

Güvenli yapılara dönüşüm öngörülüyor.

Bursa’da bazı düşünce ve adımlar, teknik meslek odaları tarafından ortaya atılan rantsal hareketleri gündeme getiriyor.

Sürecin ve sonuca ulaşabilmenin odağını oluşturan müteahhitler, haliyle deprem riskinden ve güvenli yapılarda oturabilmekten söz ediyorlar.

Bir ‘çelişki’, sürecin gerçeği oluyor.

Kaçak oluşmuş mahalleler ve çok hissedarlığa dayalı mülkiyetlerle uğraşmak yerine, blok yapılaşmış mahalleler sürece alıyor.

Daha önce yazmıştık.

Kolay elde edilebilir yerler, ‘kolay yapılabilir’ ve ‘kolay pazarlanabilir’ gerekçeleriyle yatırımcıya cazip geliyor.

İşleyiş, tartışmalı!

İlki…

Bir apartman adına, her biri özel mülkiyet olan tüm daireler adına ‘yetkili’ yerine konuluyor, bir iletişim köprüsüyle görüşmeler yapılıyor.

İkincisi…

Apartman yöneticileri aracılığıyla daire sahiplerinden, ön proje çalışması ve imar planı değişikliği için ‘yetkilendirme’ imzaları alınıyor.

İşin doğrusu…

Apartmanlara genel duyuruların yapılması, her daire sahibinin katılacağı bir görüşme yürütülmesi     ve anketler yapılabilmesidir.

Gölcük ve Düzce...