23 / 04 / 2024

Çamlıca Teleferik hattı

Çamlıca Teleferik hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro projeleri 2016'da hız kazanıyor. İstanbullular önümüzdeki yıl 2 yeni metro hattına kavuşacak. Belediye 3 yeni metro hattıyla bir teleferiğin de temelini atacak.

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Altunizade-Çamlıca Metro Hattı inşaatı başlıyor!

Çamlıca Camii'ne kadar uzanacak Altunizade-Çamlıca Metro Hattı'nın izin süreci tamamlandı. Metro için inşaat sürecine geçildi..

Altunizade-Çamlıca metrosu için düğmeye basıldı!

Altunizade-Çamlıca Metro Hattı için ihale hazırlıkları başladı. Altunizade-Çamlıca Metrosu 2019 yılının sonunda hizmete açılacak..

Altunizade-Çamlıca metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Altunizade - Çamlıca Camii Raylı Sistem Hattı Projesine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Mecidiyeköy-Çamlıca Teleferik Hattı iptalinin imar planı askıda!

Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı plan iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Çamlıca Camisi'ne metro geliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi'ne ulaşım raylı sistemle sağlanacak. İBB Meclisi'nde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Çamlıca'ya teleferik yerine metro geliyor!

Çamlıca Camii için önemli bir ulaşım arteri olması planlanan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Teleferik yerine, Altunizade metrosu 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacak.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattının animasyon görüntüleri yayınlandı!

İstanbul'un 2016 bütçesi kapsamında yer alan projelerden Mecidiyeköy Çamlıca teleferik hattına belediyeden onay çıktı. İşte Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattının animasyon görselleri...

Çamlıca Teleferik hattı Haberi

Çamlıca Teleferik hattı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 'Her Yere Metro Her Yerde Metro' sloganıyla başlatılan metro çalışmaları 2016'da hız kazanıyor. Önümüzdeki yıl içinde, Asya Yakası'nda halihazırda devam eden metro projeleri tamamlanacak, her iki yakada 3 yeni metro hattının da temelleri atılacak. İki kıtayı ilk kez teleferikle bağlayacak Mecidiyeköy-Zincirlikuyu ve Çamlıca Teleferik hattının da temelleri 2016 içinde atılacak. Yatırım bütçesini 2015 yılına göre 2016'da yüzde 32 artıran İBB'nin 16 milyarlık yatırım paketinin büyük kısmını ulaşım hizmetlerine ayıracağı öğrenildi.


TELEFERİK HATTI GELİYOR

İBB, dünyada benzeri olmayan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu ve Çamlıca Teleferik hattının inşası için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacak. Çamlıca Cami'nin de açılacağı 2016 yılında Avrupa Yakası'ndan ulaşımı kolaylaştırmak için 10 kilometrelik teleferik hattı inşa edilecek. Her iki kıta arasında yolculuk süresini 22 dakikaya indiren...