26 / 04 / 2024

Çatı bahçesi nedir

Çatı bahçesi nedir

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Kartal'da eski maden ocağı millet bahçesi oluyor!

Kartal'da uzun zamandır atıl bir gölet olarak bekleyen eski maden ocağı millet bahçesi oluyor. Kartal Millet Bahçesi, toplam 482 bin metrekarelik alandan meydana gelecek.

Çatalca Millet Bahçesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çatalca Millet Bahçesi'nin temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da sokak sağlıklaştırma, kentsel dönüşüm ve sıfır atık projesinin çalışmalarına ilişkin incelemeler yaptı. Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatının bu ay başladığını söyledi...

Güngören Millet Bahçesi planları onaylandı! 

TOKİ'nin İstanbul Güngören Millet Bahçesi için hazırladığı imar planları bugün askıya çıkarıldı. Millet Bahçesi kapsamında, 34 bin metrekarelik araziye yapılacak millet bahçesinde, millet kıraathanesi, ibadethane, sanat atölyeleri, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları yapılacak...

Bergama'ya millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'in Bergama ilçesi için müjdelediği Millet Bahçesi için ilk adım atıldı. Şehir Stadyumu’nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılmasını öngören karar, meclisten geçti.

Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adım atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adımı attı.

Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi için ilk adım yarın atılıyor!

Millet Bahçesi hazırlıkları kapsamında Atatürk Havalimanı apronunda faaliyetleri sona eren tesislerin ve binaların 1 milyon 950 bin TL'lik yıkım ihalesi yarın gerçekleştirilecek... 

Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi'nin temeli sonbaharda atılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hava İkmal Millet Bahçesi'nin temelini sonbaharda atacak.

Sancaktepe'ye millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe'ye bir millet bahçesi inşası için gerekli adımların atıldığını söyledi. Kurum, "Biz gönül belediyeciliğini her yere yaymak istiyoruz. Her vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

Samsun Millet Bahçesi için ilk adım atıldı!

Samsun'da eski 19 Mayıs Stadyumu yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesi Şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacak.

Çatı bahçesi nedir Haberi

Çatı bahçesi nedir

Çatı bahçesi ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek.


Yönetmelik hükümlerine göre çatı bahçesi; teras çatılarda, çakıl, toprak, çim ve benzeri doğal örtüler ile kaplanarak iklime uygun bitkilendirilebilen, yapının görünüşlerini ve bulunduğu çevrenin siluetini bozmayacak ve çatı sınırlarını aşmayacak şekilde oluşturulan bahçeleri olarak tanımlanıyor.


Son katın üzerindeki ortak alan teras çatılar ve çatı bahçeleri, katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen kullanımlar arasında yer alıyor.


Teras çatılarda çatı bahçesi olarak düzenleme yapılabilir. Bahçe düzenlemesi yapılabilmesi için gerekli olan 0.50 metre toprak dolgu, parapet yüksekliğine dahil edilmez. 


Ortak alan olarak kullanılan teras çatılarda; bahçe düzenlemesi yapılması halinde merpen evi yanında, bina sakinleri tarafından kullanılmak üzere, tuvalet, lavabo, çay ocağı, bahçe düzenlemesinde kullanılacak malzemeleri depolamak için...