26 / 04 / 2024

Çevre gelirleri nelerdir

Çevre gelirleri nelerdir

Çevre gelirleri, çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için vatandaşlardan alınan ücretlere deniyor. Buna göre çevre gelirleri nelerdir? Çevre gelirlerinin tahsili nasıl olur?

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kira desteği veriliyor. Peki, kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Devletten kira yardımı nasıl alınır? Gerekli evrakları nelerdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımı verileceğini açıkladı. Peki Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvurusu e devletten nasıl yapılır? Kira yardımı alabilmek için gerekli evrakları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler nelerdir? 

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler nelerdir? 

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar teslim edilecek..

Dükkan çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi devam ediyor..

Çevre temizlik vergisi zamanı 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi senede iki taksitte tahsil ediliyor. İşte çevre temizlik vergisi zamanı 2017..

Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, 1 Mart'ta başlayan çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Çevre gelirleri nelerdir Haberi

Çevre gelirleri nelerdir

Çevre gelirleri nelerdir? 

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi için bütçeye gelir kaydedilecek çevre katkı payı ve diğer gelirlerin tahsili, Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili İle Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, çevre gelirleri arasında büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerince tahsil edilen su ve kullanılmış suları uzaklaştırma bedelinin yüzde biri oranında alınacak bedeller de yer alıyor.


Çevre gelirleri ve çevre gelirlerinin tahsili ile ilgili yasal hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


Çevre gelirleri

MADDE 5 – (1) Çevre katkı payı ve gelirler;

a) (Değişik:RG-19/3/2009-27174) İthale konu kontrole tabi yakıt ve atıkların CIF bedelinin yüzde biri ile hurdaların CIF bedelinin binde beşi oranında alınacak miktardan,

b) Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerince tahsil edilen su ve...