19 / 04 / 2024

çevre ve temizlik vergisi nasıl hesaplanır

çevre ve temizlik vergisi nasıl hesaplanır

Çevre ve temizlik vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor. Peki, konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Çevre ve temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021!

Belediyeler tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021...

Çevre ve temizlik vergisi 2020!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2020 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisini kimler öder? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Çevre ve temizlik vergisi son ödeme tarihi 2018!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi için ilk taksit dönemi Mart'ta başlıyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? 

Çevre ve temizlik vergisini, ev ve işyeri ve diğer yapıları kullanan kimseler ödüyor. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri gereğince ödenen çevre temizlik vergisinde ödemeler 1 Kasım itibari ile başladı. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2017..

Çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, kullanımda olan konut ve işyerleri için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017 nelerdir?

İstanbul'da çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Çevre ve temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, İstanbul'da çevre temizlik vergisi ne kadar?

Arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinden faydalanan gayrimenkuller için ödeniyor. Peki, arazi için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için taşınmaz mal kullanıcıları çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki bu vergiyi kim öder? Tarla için çevre temizlik vergisi ödenir mi?

çevre ve temizlik vergisi nasıl hesaplanır Haberi

çevre ve temizlik vergisi nasıl hesaplanır

Konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yğkümlü sayılıyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. 


Ancak iş yerleri çevre temizlik vergisini ödeyebilmeleri için çevre temizlik vergisi bildirimi vermeleri gerekiyor. Çevre temizlik vergisi bağlı bulunulan belediyeye ödeniyor.


Çevre Temizlik Vergisi Bildirimi vermesi gereken mükellefler için, ilgili belediyeler 14 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ekinde yayımlanan; "Çevre Temizlik Vergisi Bildirimi"ni çoğaltarak kullanılıyor. Mükellefin bu bildirimi temin etmesi ve kendisine ait bilgileri doldurması gerekiyor. 


Çevre ve temizlik vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor. Peki, konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?


Konutlara ait çevre temizlik vergisi...

2015 yılında konutlara ait çevre ve temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp...