25 / 04 / 2024

ceza davası vekalet ücreti

ceza davası vekalet ücreti

Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine sanığa yükletilen avukatlık ücreti ne kadar? İşte ceza davalarında avukatlık ücreti 2016..

Trump'a emlak dolandırıcılığı davasında 354,9 milyon dolar ceza! 

Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla ilgili New York'taki davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar ceza kesildi. 

İhlas Gayrimenkul'ün sahtecilik davası devam ediyor!

İhlas Holding'in adına sahte senet düzenlemek suçundan sahtecilik ve  dolandırıcılık suçu nedeni ile daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlenmiş olup, nitelikli sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması ile Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası devam ediyor. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul yönetim kurulu üyeleri hakkında dava!

GSD Denizcilik Gayrimenkul yönetim kurulu üyeleri olan Akgün Türer ve Cezmi Öztürk hakkında ceza davası açıldı...

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Mustafa Kaya, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasının 3. duruşması Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da görülecek.

Adana SGK binasının çökme davasında 5 kişiye ceza verildi!

Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasının inşaatında meydana gelen çökme sonucu işçilerden Zeki Akan’ın ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla son bulan olayın davasında tutuksuz sanıklara para cezası verildi.

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası 24 Ocak'a ertelendi!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasında 2. duruşma 8. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10:00'da görüldü.

Caprice Gold davasında son durum!

Caprice Gold projesi için açılan dolandırıcılık davası bugün görüldü. İşte Çağlayan Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Caprice Gold davasında son durum...

Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek!

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’a açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek. Dava Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09:15'te kamuoyuna açık olarak görülecek.

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Acunkent mağdurlarından yeni dava!

Uluhan Grup'un yarım kalan projesi Acunkent'in mağdurları bir araya gelerek yeni bir dava açtı. İnşaatın zamanında tamamlanamadığını ve yüklü miktarda fark istendiği için ceza davası açtıklarını belirten mağdurlar evlerini istiyor.

Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlar tarafından taşınmazın satılması için açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Fadıl Akgündüz'e tazminat davası açıldı!

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla haklarında ceza davası açılan tutuklu Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile şirketin ortağı ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında ilk tazminat davası açıldı.

Van Dağ Apartmanı davasından karar çıktı!

Van Depremi sırasında Erciş’te 45 kişiye mezar olan Dağ Apartmanı davasından karar çıktı. Dağ Apartmanı’nı yapan 2 müteahhit ile mühendisin hapis cezaları para cezasına çevrildi, günlüğü 20 liradan toplam 60 bin lira ceza verildi.

ceza davası vekalet ücreti Haberi

ceza davası vekalet ücreti

Ceza davalarında avukatlık ücreti 2016!

Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine Tarifenin ikinci kısmın ikinci bölümünde belirlenen avukatlık ücreti sanığa yükletiliyor.


Ceza hükmü taşıyan özel kanun, tüzük ve kararnamelere göre yalnız para cezasına hükmolunan davalarda Tarifeye göre belirlenecek avukatlık ücreti hükmolunan para cezası tutarını geçemiyor.


4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 141 ve devamı maddelerine göre tazminat için Ağır Ceza Mahkemelerine yapılan başvurularda, Tarifenin üçüncü kısmı gereğince avukatlık ücretine hükmediliyor. 


Şu kadar ki, hükmedilecek bu ücret ikinci kısmın ikinci bölümünün onuncu sıra numarasındaki ücretten az olamıyor.


Beraat eden ve kendisini vekil ile temsil ettiren sanık yararına Hazine aleyhine maktu avukatlık ücretine hükmediliyor. Beraat eden sanıklar birden fazla ise beraat sebebi...