28 / 03 / 2024

çine adnan menderes barajı

çine adnan menderes barajı

Muğla-Aydın il sınırında kurulan ve Aydın'ın 1.5 asırlık rüyası olan Çine Adnan Menderes Barajı elektrik üretimine başladı. Test aşaması tamamlanan HES ünitelerinden bugüne kadar 6 milyon kilovatsaat enerji üretildi.

Çine Barajı'nda elektrik üretimine yıl sonunda başlanacak!

Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'te elektrik üretimine Aralık ayında geçilmesi yönündeki çalışmalar hız kesmiyor. Bu kapsamda HES inşaatında ikinci rotorun montajı yapılırken, imalatı tamamlanan şalt sahasının ise 25 Kasım'da test çalışması başlayacak...

Çine Adnan Menderes Barajı ile ekonomi canlandı!

İlk olarak 1869 yılında Osmanlı Padişahı Abdulaziz döneminde sedde talebi ile gündeme gelen ve yaklaşık 1,5 asırdır hayali kurulan Çine Adnan Menderes Barajı'nın 2010 yılında tamamlanmasının ardından milli ekonomiye büyük katkı sağlandı....

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu'nun ek binası tamamlandı!

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu'nun 8 derslik ve bir amfiden oluşan ek binasının yapımı tamamlanarak teslim edildi.

Adnan Menderes Havalimanı'nı her gün büyütüyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı.

Adnan Menderes Havalimanı inşaatında inceleme yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İzmir’de, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki ilave apron çalışmalarında incelemelerde bulundu.

İzmir Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi!

İzmir'in Kınık ilçesinde bulunan, kullanılamaz durumdaki Adnan Menderes'in adını taşıyan 60 yıllık Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi.

Adnan Menderes Üniversitesi'ne ek bina yapılacak!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 2017'de üniversite yatırımları için ayırdıkları 30 milyon liralık bütçenin bir kısmı ile hastaneye ek bina yapacaklarını söyledi.

Adnan Menderes Kent Müzesi projesi tamamlandı!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Adnan Menderes Kent Müzesi projesinin tamamlandığını söyledi.

Gebze Adnan Menderes Kültür Merkezi'ndeki dükkanlar satıldı!

Bütçe krizinin yaşandığı Darıca Belediye Meclis toplantısının yankısı sürüyor. Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde dükkanların durumuyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Karabacak, dükkanların satış işleminde bütün prosedürlerin tamamlandığını ifade etti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi MYO'nun kurulmasına onay!

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanlığı, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına onay verdi. Karar, Germencik halkını mutlu etti.

çine adnan menderes barajı Haberi

çine adnan menderes barajı


Kendi sınıfında dünyanın beşinci, Avrupa'nın da en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı ve HES, 350 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip. Ekim 2010'dan itibaren su tutulan, yıllık 118 milyon kilovatsaat enerji üretmesi planlanan barajın HES ünitelerinde Mayıs ayı itibarıyla bütün testler tamamlanarak, elektrik üretimine başlandı. Barajda bulunan iki HES ünitesi 24 saat vardiya usulüyle çalışıyor. Kısa bir süre önce devreye alınan bu ünitelerde 23 Haziran itibarıyla 6 milyon kilovatsaat enerji üretildi. Çine Adnan Menderes Barajı, enerji üretiminin yanında Aydın için büyük sorun olan taşkın zararlarının da önüne geçiyor. Baraj, 91 bin dekar araziyi taşkından koruyor. Diğer yandan 350 milyon metreküp depolama hacmine sahip baraj ile Koçarlı-Bağarası ve Çine ovalarında 223 bin 580 dekar arazi de sulanacak. Sulama...